Regen en plezier bij de laatste zondag trainingen van 2019

Man! Wat een water kan er uit de lucht vallen. Soms wat harder en soms wat zachter, het valt gewoon naar beneden en ja, de keepers geven geen krimp. We zijn niet koud, want we zijn constant in beweging. De vele regen tijdens de laatste zondag trainingen van 2019 leidde zelfs tot vreugde dansjes. Zoveel plezier hadden de keepers.

We stoppen even met het opleiden van keepers. De winterbreak is aangebroken. Niet getreurd hoor. We gaan gewoon door na de winterbreak. De volgende trainingen staan alweer op het programma op vrijdag 31 januari en zondag 2 februari. Een week, zondag 26 januari,eerder hebben we nog een talentendag voor keepers in Amsterdam bij ASV De Dijk. Ook dat wordt weer gaaf. De talentendag in Groningen is op zondag 18 oktober 2020. De 134 keepers nemen even rust en laden zich op voor de tweede seizoenshelft.

De eerste keepers stonden zondag 8 december alweer vroeg op het veld. Om 9.15 uur starten de jongste keepers. De beker als stimulans en beloning voor zijn ontwikkeling kreeg Tim van Meel. Tim speelt bij GVAV uit Groningen. De in 2010 geboren Tim zien we nog niet zo heel erg lang. Sinds oktober van dit jaar zien we hem iedere zondag nadat ze hadden gehoord van ons via via. Na zijn eerste training was hij dan ook helemaal enthousiast. De aandacht, energie, plezier en zijn motivatie zorgen ervoor dat hij stapjes maakt. Het is dan ook een genot om met hem te mogen trainen. Zowel voor de keepers als voor de trainers. Steeds beter heeft hij door dat hij goed moet opletten en hoe je het beste een doelpunt kunt voorkomen.

Tim van Meel

Bij de tweede trainingsgroepen was het iets droger. Het was zelfs zo dol dat een paar trainers ook nog even hun keeperskunsten uit de oude doos haalden. Wat een lol hadden de keepers, en ze hadden natuurlijk niet verwacht dat de trainers nog zo goed ballen konden stoppen. De beker ging naar de bij Noordwolde keepende Merlijn Elzinga (geboren in 2003). Merlijn zien we al bijna een jaar, sinds februari 2019. Nadat hij er even tussenuit moest vanwege een blessure, is Merlijn weer helemaal terug. In het begin valt het niet mee als je nog nooit goede begeleiding hebt gehad. Maar Merlijn is het type gewoon doen wat er gevraagd wordt. Dan zie je een patroon. Een patroon van inzet wat leidt tot beter worden. Merlijn maakte dan ook de ontwikkeling door die we voor ogen hadden. Het hoeft niet snel, als je maar stappen maakt.

  • De volgende trainingen zijn op vrijdag 31 januari en zondag 2 februari a.s.
  • De keepersdag in de voorjaarsvakantie is op vrijdag 21 februari 2020.
Merlijn Elzinga Merlijn Elzinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.