Laatste vrijdag training met bakken regen

Vrijdag 6 december stond de laatste vrijdag training van de keepers talenten op de agenda. Het water kwam met bakken tegelijk uit de hemel, dat mocht de pret totaal niet drukken. Met veel plezier werd er door de keepers hard gewerkt en gegleden over het kletsnatte veld. Voor de ouders was het minder, die stonden alleen maar toe te kijken. Dan is het best fris. De keepers werden wel warm gehouden, ze gaven geen krimp en hadden plezier voor 10!

Bij de eerste keepersgroepen was het de bij Velocitas 1897 keepende Bram die de beker mee naar huis kon nemen. Velocitas heeft wel meer goede keepers voortgebracht zoals de inmiddels 17 jarige Max Wolfs die momenteel bij FC Twente in de Onder 19 speelt.

Dolblij was Bram dan ook met de beker. Het is mooi als je niet ziet aankomen dat je de beker als stimulans krijgt. Bram doet gewoon zijn ding, mekkert niet, werkt hard en maakt grappen als het kan. Met plezier trainen is dan ook een voorwaarde. De in 2011 geboren Bram zien we wekelijks op de vrijdag sinds september van dit jaar. Vol overgave werkt hij aan zijn ontwikkeling, tenslotte wil hij net zo goed worden als Onana van Ajax.

Bram

Bij de tweede keepersgroepen viel de regen onverminderd hard uit de lucht. Ook bij de oudere keepers was het genieten op het veld. Kjell Mul, spelend bij Helpman uit Groningen, pakte de bokaal voor zijn inzet en ontwikkeling. Deze jonge doelman heeft een tomeloze inzet. Daarmee laat hij zien dat je alles kunt leren als je dat zelf maar wilt. En daarnaast zelf de punten weet waar je aan moet werken om beter te worden. De in 2002 geboren Kjell staat sinds oktober 2015 iedere vrijdag samen met ons op het veld. Samen doen we er alles aan om weer een nieuwe stap in zijn ontwikkeling te zetten. Soms dagen we de keepers uit, en soms kijken hoe ze reageren als we de omgeving aanpassen. Tenslotte komt de drive om beter te worden uit jezelf. Juist daar valt Kjell op. Continue bezig om beter te worden. De keepers nemen even rust, de vrijdag trainingen worden weer hervat op vrijdag 31 januari 2020.

De volgende trainingen zijn op zondag 8 december.

Kjell Mul
De trainingsgroep van 18.15 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.