Trainen doe je met plezier

Als je beter wilt worden is 1 ding onontbeerlijk. Trainen met plezier. Natuurlijk hebben we focus en zijn we gedreven, maar er is ook tijd voor een lach en een grap.Simpelweg omdat die mix goed is voor de snelheid waarin je je kunt doorontwikkelen.

Bij de trainingen van zondag 1 december werd er serieus en hard gewerkt door de keepers.Het ws fris, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij de eerste trainingsgroepen van 9.15 uur was het de bij FC Assen keepende Robin van Duijn die de beker terug mee naar Assen kon nemen. De in 2008 geboren Robin wil gewoon beter worden als keeper. En dus zien we hem iedere zondag gretig op het veld om weer nieuwe dingen te leren. Wat doe je met je handen, het ga je staan en ga zo maar door. Robin zuigt alle informatie op. Hij zit ook nog eens bij de laatste 6 keepers van de KNVB Onder 12 (Groningen, Drenthe en Friesland). Daarbij zitten overigens ook Marnix Clermonts (GRC Groningen) en Mark Woortmeijer (TLC). Een mooie beloning voor de ontwikkeling van deze drie jonge doelmannen.

Robin van Duijn

Bij de tweede trainingsgroepen die om 10.30 uur beginnen was het ook weer genieten op en langs het veld. De zon zorgde ook nog eens voor een lekkere temperatuur. De in Steenwijk woonachtige Ilse van Rheenen ging er met de beker vandoor. Wat een genot om met haar te trainen. Het plezier spat er daadwerkelijk ook echt vanaf. Geen training is geslaagd zonder dat je hebt gelachen. Zo geldt dat ook voor Ilse. De in 2005 geboren Ilse speelt bij De Weide tussen de jongens. Daarnaast traint en speelt ze ook bij PEC Zwolle. Daarnaast zit ze ook nog bij de KNVB Onder 15 selectie voor de regio Noord / Oost Nederland samen met Lois Wieringa (Harkemase Boys) en Manon van der Laan (Meppen). Het Nederlands team Onder 15 hebben deze meiden net niet gered (Ilse zat bij de laatste 5 keepers van Nederland). Niet getreurd zeggen we dan, we gaan gewoon door en halen het beste uit onszelf.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 6 en zondag 8 december.

Ilse van Rheenen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.