Keepers rijden wel tot een uur voor de trainingen

Sinds 2014 leiden we keepers op in Groningen op topsportcomplex Corpus den Hoorn. Dat doen we met passie en plezier. Inmiddels zien we iedere week op vrijdag en zondag ruim 130 keepers op het veld. Daartussen zien we ook steeds meer meiden. En dat is mooi om te zien. De keepers willen stuk voor stuk beter worden, en natuurlijk plezier hebben tijdens de trainingen. Keepers vanaf 7 jarige leeftijd leiden we op.

De woonplaats van de keepers is een uur rond de stad Groningen. Natuurlijk komen er keepers uit de “stad”, we zien ook keepers uit Duitsland, Steenwijk, Odoorn,Musselkanaal, Winschoten, Borger en Sint Annaparochie, om zo maar een paar plaatsen te noemen.

Tijdens de trainingen van vrijdag 29 november was het weer smullen op en langs het veld. Bij de eerste trainingsgroepen ging de bij GVAV keepende Nick Koning met de beker naar huis. Sinds september van dit jaar zien we deze jonge doelman, die geboren is in 2010.Hij deed als eens vaker met keepersdagen mee, de tijd was nu wel rijp om zich structureel te ontwikkelen en het keepen serieus te nemen. Nick moest nog wat wennen aan het begin, die schroom ooit hij echter steeds meer van zich af. Hij laat zich meer en meer zien als de bal in de buurt is, hij beschikt ook nog eens over snel lerend vermogen. Een mooie eigenschap voor een keeper. De stapjes die hij zet juichen we toe, zo gaan we de komende tijd nog meer stappen samen nemen.

Nick Koning

Bij de tweede trainingsgroepen ging de bij Borger keepende Bjorn Haddering met de beker naar huis. De in 2005 geboren Bjorn zien we al wat langer. Sinds september 2017 komt Bjorn iedere week met veel plezier naar Groningen. Dat doet hij zelfs twee keer per week. Want hij traint zowel op de vrijdag als de zondag. Dat is pas een liefhebber. Vol passie zien we hem dan ook op het veld. De ontwikkeling van Bjorn is dan ook identiek aan zijn inzet. Soms lukken dingen ineens wat minder, dat is helemaal niet erg. Gewoon doorgaan is dan het motto. Bjorn laat zien wat er dan ontstaat. De sneeuwbal blijft rollen en wordt groter en groter wat gelijk staat aan zijn groei.

De volgende trainingen zijn op zondag 1 december en vrijdag 6 december a.s.

Bjorn Haddering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.