Zondag in teken van keepers die willen leren

Zondag 27 oktober j.l. was een drukke dag. In de ochtend stond de wekelijkse training op het programma. In de middag hadden we nog een talentendag met bijna 100 keepers. Zo doen we er op twee fronten alles aan om de keepers te stimuleren. Enerzijds leiden we keepers op, anderzijds zoeken we samen met scouts continue naar keepers met potentie.

Het was zoals altijd weer genieten op het veld, juist doordat we trainen in wedstrijdechte vormen kunnen de keepers situaties in het veld sneller herkennen en weten ze hoe ze het beste kunnen handelen om een doelpunt te voorkomen. Zo staat de zondag altijd in het teken van keepers die graag willen leren en het beste uit zichzelf willen halen.

Bij de eerste trainingsgroepen was het de bij Zuidlaren keepende Jimi Meijer die de beker voor de tweede keer in korte tijd mee naar huis kon nemen. Jimi laat er inmiddels geen gras meer over groeien. Zijn keepershandelingen worden steeds beter. Simpelweg omdat hij heel erg goed oplet en hard zijn best doet om beter te worden. Zo kan het best voorkomen dat je kort na elkaar de beker mee naar huis kan nemen. Jimi, van augustus 2011, zien we bijna een jaar. Sinds november 2018 betreed hij iedere zondag de groene grasmat in Groningen om weer een klein beetje beter te worden. Zo zien we dat graag. Zijn keepende broer Sam zien we overigens ook iedere week op de zondag. Aan tafel zullen ze het vast ook hebben over hoe je die beker kunt winnen, Sam zal er zijn voordeel mee gaan doen.

Bij de tweede trainingsgroepen was het Jelmer Hofstede die de beker in ontvangst kon nemen. Hoe mooi is dat. De in 2004 geboren Jelmer (spelend bij Velocitas 1897) zien we al sinds onze eerste training in september 2014. Al ruim 5 jaar verschijnt Jelmer met de nodige dosis passie en bezetenheid om beter te kunnen worden. Steeds maar weer wordt de lat hoger gelegd, en volgt Jelmer gewoon die lat. Het is een kwestie van tijd voor de 15 jarige Jelmer het doel gaat verdedigen van Velocitas 1. Het maakt ons dan ook trots dat Jelmer zo leergierig is en steeds op zoek gaat naar verbetering. Hij snapt dan ook goed dat het leerproces niet ophoudt. Nooit. Want niets doen is geen optie, daar word je niet beter van. De uitdaging zoekt hij in de trainingen samen met de keepers waar hij mee traint. Zo breng je elkaar ook naar een hoger nivo.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 1 en zondag 3 november a.s.

Jimi Meijer (links) en Jelmer Hofstede (rechts)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.