Talentontwikkeling voor keepers in Groningen

Wat is het toch mooi een schakel te zijn in de ontwikkeling van keepers. Toen we in 2014 begonnen met het opleiden en ontwikkelen van keepers in Groningen zijn we gestart met een groep van 20 keepers. Inmiddels is de groep keepers die beter wil worden gegroeid naar ruim 125. De jeugdkeepers staan week in week uit op het veld in Groningen om zich te kunnen meten met andere keepers uit de wijde regio. Zo kunnen ze zich aan elkaar optrekken en ontstaan er ook nog eens vriendschappen. Dat is mooi meegenomen. We leggen de lat constant hoger om de keepers uit te kunnen blijven dagen.

Bij de eerste keepers groepen van vrijdag 11 oktober was het de net 8 jaar geworden Lars Meesters die de beker voor talentontwikkeling en talenstimulering mee naar huis kon nemen. Lars speelt zijn wedstrijden bij VVK in Groningen. Toen we Lars dit jaar voor het eerst zagen bij een keepersdag spatte het fanatisme er al bij hem af. Daarna besloot hij dat het tijd was voor zijn ontwikkeling,sinds mei van dit jaar zien we hem iedere vrijdag op het veld tussen de andere talenten. Lars laat zien wat er voor nodig is om beter te kunnen worden. Dat is voor de jongste keepers met name opletten en de focus houden. Je vooral niet laten afleiden door je omgeving maar de bal goed blijven volgen. De tips van de trainer neemt hij dan ook serieus aan, en zo zien we dat hij zich aan het ontwikkelen is tot een betere keeper.

Lars Meesters

Bij de tweede keepersgroepen van vrijdag 11 oktober ging de net 15 jaar geworden Jesse Wubs er met de beker vandoor naar huis. Jesse speelt zijn wedstrijden bij Lycurgus in Groningen. We hadden Jesse al een paar keer bij een keepersdag gezien, het talent was al zichtbaar. In augustus 2018 besloot hij zich te willen ontwikkelen, sindsdien zien we hem iedere vrijdagavond. En man wat heeft deze jongen zich laten zien afgelopen jaar. Inmiddels traint hij al geruime tijd met jongens van 16 en 17 jaar. Gewoon omdat hij die uitdaging nodig heeft en ook laat zien dat hij dat aankan. Die prikkels geven we hem dan ook graag. Jesse gaat zich de komende tijd gewoon verder ontwikkelen, net als de andere keepers.

De volgende trainingen zijn op zondag 13 oktober a.s.

Jesse Wubs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.