Vier trainingen per weekend voor de keepers

Ieder weekend staan er 4 trainingen op de agenda voor de keepers. Zo starten de keepers tot Onder 13 de trainingen op vrijdag om 17 uur en op zondag om 9.15 uur. De oudere keepers starten de trainingen op vrijdag om 18.15 uur en op zondag om 10.30 uur. De ene keeper traint eens per weekend, de andere zelfs twee keer per weekend om het maximale uit zichzelf te kunnen halen. Het is dan ook mooi om te zien dat ieder weekend 125 keepers de reis naar Corpus in Groningen maken om zich te kunnen meten met andere keepers uit Groningen, Drenthe, Friesland en Duitsland. De ontwikkeling van de keepers gaat zo week in week uit in een stijgende lijn omhoog.

Bij de eerste keepersgroepen van vrijdag 6 september was het de bij Marum keepende Nick van Tricht die de beker met een grote en trotse glimlach in ontvangst kon nemen. Nick, van de 2008 lichting, zien we sinds juni van dit jaar iedere week met een lach op de training verschijnen. Simpelweg omdat keepen is wat hij het liefste doet. Hij wordt dan ook volop uitgedaagd om beter te worden, juist dan voelt hij zich als een vis in het water. We zijn dan ook trots op de passie, beleving en inzet die Nick iedere week maar weer op het veld legt.

Nick van Tricht, Marum

Bij de tweede keepersgroepen van vrijdag 6 september was het de bij Actief uit Eelde keepende Daan Littel die de beker mee naar huis nam. Daan, geboren in 2002, zien we al sinds mei 2017 wekelijks op de vrijdag trainingen. Na een vervelende breuk heeft Daan zich echt heel knap en snel weten te herstellen. Langdurig uit de roulatie maar heeft zich ijzersterk teruggeknokt. Keepers geven nooit op en doen er alles aan om doelpunten te voorkomen. De wilskracht die Daan heeft is er een om trots op te zijn. Vrijdag regende het met emmers tegelijk uit de lucht tijdens de tweede trainingsgroepen, dat gaf de keepers alleen maar meer plezier.

Daan Littel, Actief

Bij de eerste keepersgroepen van zondag 8 september ging de bij GVAV keepende Max Been er met de beker vandoor. Max, van de 2009 lichting, zien we sinds juni van dit jaar wekelijks op de zondagochtend. Het is voor Max iedere week weer een feestje dat hij naar de trainingen mag om zich te meten met keepers van gelijkwaardig, iets beter of iets minder nivo uit de wijde regio. Zo kunnen de keepers samen met de trainer elkaar naar een hoger level brengen en elkaar uitdagen. Dat Max zijn mannetje staat is inmiddels wel duidelijk. Steeds beter herkent hij wat hij moet doen om de bal te veroveren.

Max Been, GVAV

Bij de laatste keepersgroepen van het weekend was het de bij FC Assen keepende Evan van der Duin die de beker mee naar huis nam. Evan, geboren in 2008, ontwikkelt zich enorm goed, dan passen we simpelweg zijn omgeving aan zodat hij nog meer prikkels krijgt. Niet voor niets traint Evan dan ook al een groep hoger. Uiteindelijk bepalen de keepers zelf met wie ze trainen. Prestatie zorgt voor nieuwe impulsen. Met Evan is het sowieso een genot als je met hem mag trainen. Wat een passie heeft hij als keeper, hij is nog niet zo groot, maar die lengte komt vanzelf. Ondertussen werken we samen optimaal aan het proces van beter worden.

De volgende trainingen zijn vrijdag 13 september en zondag 15 september as.

Evan van der Duin, FC Assen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.