Ook de zondag groepen zijn weer begonnen

Zo! De kop is er af. Nadat afgelopen vrijdag de keepers de spits afbeten was het nu de beurt aan de keepers die op de zondag trainen om weer te beginnen. De laatste vakantieweek is komende week. De voorbereiding is inmiddels begonnen voor de keepers.

Natuurlijk werd er weer hard getraind, maar ook weer veel gelachen. De keepers hadden elkaar tenslotte een aantal weken niet gezien door de vakantie. Een training is altijd serieus waarbij ook ruimte is om plezier te maken. Tenslotte is er zonder plezier geen ontwikkeling bij de keepers.

Bij de eerste keepersgroepen was het de bij HOC (Odoorn) keepende Nikia van Middendorp die de beker mee naar het Drentse Odoorn kon meenemen. Nikia zien we al ruim een jaar iedere week op de zondag. De progressie die ze daarin heeft gemaakt staat gelijk aan het plezier wat ze in het keepen heeft. Sowieso voelt het goed als je beter wordt, voor Nikia is dat niet alleen zichtbaar voor de mensen langs de lijn tijdens de wedstrijden, ze voelt dat zelf ook. Steeds beter is ze in staat de ballen te keren voordat ze de doellijn passeren. Nikia, geboren in 2007, doet er alles aan om iedere training aanwezig te zijn, zo worden zelfs trainers benadert om haar op te halen van huis omdat haar moeder een tijd geen auto kon rijden zodat ze zich toch kan blijven ontwikkelen.

Nikia van Middendorp

Bij de tweede keepersgroepen was het Manuel Bouman die de beker mee naar huis kon nemen. Manuel maakte in de zomer de overstap van Lewenborg naar GVAV, simpelweg omdat hij op hoger nivo wilde spelen en zijn kansen bij GVAV gaat pakken. Manuel bepaald zelf welke weg hij bewandelt, dat is alleen maar toe te juichen. Manuel, geboren in 2005, zien we al iets meer dan twee jaar iedere zondag op de trainingen. Met passie en plezier traint hij dan ook om beter te worden. Dat gaat zelfs zo goed dat hij zich steeds maar weer weet op te trekken aan de keepers waar hij mee traint. We doen er dan ook alles aan om de keepers extra prikkels te geven zodat ze zich op het juiste nivo in de juiste snelheid kunnen ontwikkelen.

De volgende trainingen zijn vrijdag 23 en zondag 25 augustus a.s.

Manuel Bouman

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.