Laatste vrijdag trainingen voor de zomerbreak

De laatste vrijdag trainingen voor de zomerbreak zijn alweer geweest. Alhoewel de keepers iedere week staan te popelen om zich te kunnen ontwikkelen, is een paar weken rust ook goed en kunnen de keepers zich weer opladen voor de start van het nieuwe seizoen.

Zondag 7 juli zijn de laatste zondagtrainingen waarna we weer starten op vrijdag 16 augustus en zondag 18 augustus as.

De wisselbokaal voor Talentontwikkeling is altijd een mooi en gewild item. Bij de laatste vrijdagtrainingen waren weer twee bekers te verdelen. Een beker voor de keepers van Onder 8 tot en met de Onder 12, en een beker voor de keepers van de Onder 13 en ouder.

De eerste bekerwinnaar was de bij Helpman keepende Raya Popma. Keepen is steeds meer iets voor meiden. Het is dan ook mooi om te zien dat er steeds meer meiden bij onze trainingen zijn, die ook nog eens niets onder doen voor de jongens. Raya zien we al een tijd, sinds november 2017. En wat gaat het snel met haar, de in 2009 geboren Raya is kort geleden zelfs door de KNVB uitgenodigd voor een aantal stage trainingen. De leergierigheid is gekoppeld aan ontwikkeling, dat is bij Raya ook te zien. Ze wil zo graag beter worden dat ze daar ook alles aan doet en voor over heeft. We zijn trots dat we haar mogen begeleiden in haar ontwikkeling.

De tweede beker ging naar de in 2004 geboren Pascal Regtien. Pascal speelt bij Lycurgus. We zien hem overigens al sinds december 2017. We kennen hem al sinds 2015 toen hij al eens eerder onze trainingen volgde. Noodgedwongen door een handblessure moest hij het keepen even laten voor wat het was, inmiddels zijn er geen belemmeringen meer waardoor hij zich optimaal kan ontwikkelen. En ja, dan groeit er iets als je goed je best doet. Dat is bij Pascal duidelijk te zien. Wat een gedrevenheid laat hij zien, met volledige aandacht voor alles wat er om hem heen gebeurd pikt hij alle informatie op. De groei die hij doormaakt is er een waar Pascal trots op mag zijn.

Pascal Regtien (links) en Raya Popma (rechts)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.