Een keeperstraining is altijd leerzaam

Als keeper wil je altijd beter worden, werken aan kleine details die je weer wilt verbeteren. Net dat ene stapje vooruit, of juist achteruit. Of toch een klein stapje opzij maken, stilstaan op het moment van een echt, afzetten met je goede been en explosiviteit creëren. Zomaar een paar dingen die de keepers oppakken als we er met ze over praten. Dat leidt ook tot mooie discussies, want ze doen het altijd anders. Mooi is het dan als ze ervaren dat ze voordeel behalen als ze eens iets anders proberen. Dan pakken ze net wel die ene bal die er eerder invloog. Dat maakt dat een keeperstraining altijd leerzaam is. Je kijkt naar anderen, praat met elkaar en werkt zelf keihard om jezelf te verbeteren.

Tijdens de vrijdagtraining van 29 juni was het de bij SV Bedum spelende Ruben Stellingwerf die de beker mee terug naar Bedum nam. Ruben, geboren in 2011, is 7 jaar en wordt pas in december 8 jaar. We zagen Ruben voor het eerst tijdens een training in maart van dit jaar. Sindsdien is hij wekelijks op het veld te vinden tussen de andere talenten. Natuurlijk is Ruben op de trainingen omdat hij gewoonweg een betere keeper wil worden. Dat gaat beetje bij beetje. Zolang je dat zelf wilt. Ruben krijgt steeds meer plezier in het voorkomen van doelpunten. dat gevoel wat hij overhoudt aan een redding is bijzonder. Via zijn opa is hij uiteindelijk bij ons terechtgekomen, dat blijkt een goede zet, want de progressie die hij boekt is niet alleen voor ons mooi om te zien, het geeft Ruben ook het vertrouwen dat je door iets te doen je er beter in kunt worden. Met trots nam hij de beker dan ook in ontvangst.

Ruben Stellingwerf

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 29 juni ging Troy van der Meulen er met de beker vandoor naar Leek. Troy geboren in 2004, zien we al wat langer. Sinds juni 2015 zien we hem iedere week op de vrijdagtrainingen. Zo begin hij als klein “ventje” toen hij nog speelde in de E2 van vv TLC. Inmiddels speelt Troy in de Onder 15 en maakt hij na de zomer de overstap naar de Onder 17. Over Troy kunnen we natuurlijk enorm veel vertellen. Troy begrijpt als geen ander dat je traint om te leren en dat fouten maken goed is. Want als je geen fouten maakt wordt je niet beter. Zo simpel is het eigenlijk ook. Opstaan na een fout en gewoon doorgaan of er niets is gebeurd is best moeilijk, toch is dat het beste wat je kunt doen. Troy hebben we in de afgelopen 4 jaar dan ook een enorme progressie zien maken. Hij is sterk, atletisch, snel en een erg goede lengte. De ontwikkeling van de leergierige Troy zal dan ook gewoon doorgaan.

Troy van der Meulen

Bij de zondaggroepen van 30 juni 2019 gingen ook weer twee bekers met de keepers naar huis. Natuurlijk moesten we eerst de bij FC Emmen Onder 17 keepende Bas Runhart even oortje tik geven. De keepers deden dat met veel plezier. Bas is naast trainer van de jongste groepen ook gewoon onderdeel van de talenten die iedere week op de zondag trainen.

De eerste beker ging naar de bij SC Stadspark keepende Iskander Bakker. De in 2010 geboren Iskander zagen we voor het eerst in april van dit jaar. De Courbois achtige Iskander is al erg groot voor zijn leeftijd. Wat hij wil laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Beter worden! Met dat proces zijn we dan ook in april gestart. Inmiddels zijn we iets meer dan twee maanden verder en zien we ene andere Iskander in de goal. De “dromerigheid” is er af en met steeds meer bezieling en lef weet hij ballen te pakken die hij eerst nog niet kon pakken of onder controle kon krijgen. De ervaring die Iskander op deze manier op doet is daarom enorm waardevol. Zo zorgen we er samen voor dat je daar komt waar je graag heen wilt.

De tweede beker werd door Phil Schuur meegenomen naar zijn woonplaats Ter Apelkanaal. De net 16 jaar geworden Phil speelt bij vv Sellingen. We zien Phil sinds maart van dit jaar wekelijks op onze trainingen. Net als alle keepers is Phil zijn doel niet anders: beter worden! Inmiddels is Phil wel gewend aan onze manier van ontwikkelen en opleiden. Dat werpt zijn vruchten ook af bij Phil. Afgelopen vrijdag heeft hij zelfs met Sellingen een invulbeurt kunnen maken tegen FC Groningen. Dat zijn belevenissen die prachtig zijn. Helemaal als je pas net 16 jaar bent! Phil staat inmiddels zijn mannetje en past steeds betere technieken toe om zo de kans op doelpunten te verkleinen.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 5 juli en zondag 7 juli. Zaterdag 6 juli is ook nog de KEEPERSDAG.

Iskander Bakker en Phil Schuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.