De zondagtrainingen zijn ook weer gestart

Het seizoen 2019-2020 werd vrijdag 31 mei afgetrapt door de keepers die op de vrijdag trainen. De zondag groepen zijn de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook begonnen op zondag 2 juni. Nadat Bjorn Haddering (Borger) en Leonie Terpstra (Grootegast) de bekers voor talentontwikkeling van seizoen 2018-2019 hadden gewonnen, zijn er natuurlijk weer nieuwe bekers. We trainen met de keepers lekker door tot de start van de zomervakantie.

Nieuwe bekers seizoen 19-20

Bij de eerste keepersgroepen was het de bij FC Assen keepende Evan van der Duin die de beker vol enthousiasme mee naar huis nam. Evan, van de lichting 2008 zien we sinds juni 2018, doet wat hij moet doen als hij op de trainingen is. Grappen maken, luisteren, opletten, fouten maken, en van daaruit steeds maar weer beter worden. Het is heerlijk om met de leergierige Evan te mogen werken aan zijn ontwikkeling. Als het even niet lukt is er geen man over boord. Fietsen hebben we ook geleerd, net als praten, lopen, zwemmen en ga zo maar door. Zo kun je ook een steeds betere keeper worden. Als je dat maar echt wilt. Je gaat niet trainen om “te trainen”. Je gaat trainen omdat je beter wilt worden. Evan is een van deze keepers, beter worden is zijn motto. Dat de beker nu weer bij Evan belandt is dan ook een mooie stimulans om zich nog verder te ontwikkelen.De lach van Evan zegt dan ook genoeg.

Evan van der Duin, FC Assen

Bij de tweede trainingsgroepen was het was rustiger door het Hemelvaart weekend. Niet getreurd. De keepers hebben weer een heerlijke training gehad, als was het bijzonder warm. Wat extra drinkpauzes zorgden ervoor dat we toch het maximale uit de training konden halen. Thome Verpaalen ging met de beker naar huis. Thome speelt zijn wedstrijden voor Helpman, en maakt komend seizoen de overstap naar Hoogezand. Simpelweg omdat hij op hoog nivo wil voetballen. Thome, geboren in 2005, zagen we voor het eerst bij ons Keeperskamp in de zomervakantie van 2017. Na dat keeperskamp deed Thome nog een proeftraining om te kijken of hij zich op Corpus verder zou kunnen ontwikkelen. Daar was hij snel uit. Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft Thome in alle stilte een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De lengte die hij heeft gekregen is voor een keeper al erg handig, de vastberadenheid waarmee hij op het veld staat is van dezelfde belangrijke waarde. Dat Thome de overstap naar Hoogezand maakt is dan ook een logisch gevolg van zijn ontwikkeling.

Thome Verpaalen, Helpman

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.