Alle bekerwinnaars zijn bekend van seizoen 2018-2019

Zondag 26 mei waren de laatste trainingen voor de keepers van seizoen 2018-2019. De keepers staan alweer te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Goed nieuws! Het nieuwe seizoen begint alweer op vrijdag 31 mei en zondag 2 juni. Natuurlijk trainen we door tot de zomervakantie. Helemaal nu het weer zo lekker is is het een genot om met de keepers te mogen trainen. Beter worden is wat ze willen.

De eerste keepers stonden alweer om 8.40 uur op het veld, alhoewel de training van de eerste groepen pas om 9 uur begint. Keepers zijn liefhebbers, ze doen niets liever dan weer wat details te verbeteren om beter te worden.

Bij de eerste keepersgroepen mochten we zelfs RTV Noord met een cameraploeg verwelkomen, natuurlijk bleven de keepers koel zodat ze alle ballen uit hun doel konden ranselen. De uitzending van de jongste talenten is overigens zondag 26 mei om 18 uur op RTV Noord te zien.

RTV Noord interviewt de jongste keepers, trainingsgroepen 9 uur

Natuurlijk werd het seizoen ook afgesloten met de bekerwinnaar. Nadat de beker het hele jaar als wisselbeker had gefungeerd en werkelijk overal is geweest in Groningen, Friesland, Drenthe en zelfs Noord Duitsland, mochten we hem nu definitief aan een keeper overhandigen. Afgelopen vrijdag wonnen Felix Bakker (2009 van vv Helpman) en Thijs Blaauw (2003 van SJO BTC) de bekers. Zondag 26 mei werden de laatste twee bekers uitgereikt. Bij de eerste trainingsgroepen was het Leonie Terpstra (2008 van FC Grootegast) die de beker definitief mee naar huis nam. Leonie zagen we voor het eerst in april 2018 tijdens een proeftraining. Enthousiast, moe en leergierig kwam ze thuis en ze wist wel wat ze wilde. Beter worden bij Keeping the Zero. Heerlijk iedere zondagochtend trainen. Tussen de jongens houdt ze zich dan ook makkelijk staande. de ontwikkeling en leergierigheid die we bij Leonie zien maakt ons trots. Beter worden komt uit jezelf, en dat laat Leonie als geen ander zien.

Leonie Terpstra

Ook bij de tweede trainingsgroepen werden de verschillende vormen weer fanatiek afgewerkt. Het was dan ook mooi om te zien hoe de samenwerking tussen de keepers inmiddels is.

Trainingsgroepen 10.15 uur

Bij de tweede trainingsgroepen was het Bjorn Haddering, spelend bij het Drentse SV Borger, die de beker mee naar huis kon nemen. Bjorn, geboren in 2005, zagen we voor het eerst bij een zondagtraining opduiken in september 2017. We zijn bijna twee jaar verder, en man wat is het snel gegaan met hem. Natuurlijk was het even wennen aan onze manier van trainen en opleiden. Maar Bjorn heeft zijn draai zo gevonden dat hij naast de zondag ook op de vrijdag traint. Hij komt dus graag naar Groningen. Ook dat maakt ons trots. Dat er zoveel keepers zijn die graag een stap in hun ontwikkeling willen maken.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 31 mei en zondag 2 juni a.s.

Bjorn Haddering

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.