De keeperstrainingen in Groningen gaan gewoon door

De trainingen met de keepers zijn altijd om van te genieten. Simpelweg omdat de keepers er op vrijdag en zondag zijn omdat ze beter willen worden. Week in week uit trainen ze daarom. Ook nu het seizoen ten einde is trainen de keepers gewoon door. Vrijdag 24 mei en zondag 26 mei zijn de laatste trainingen van het seizoen 2018-2019. Op vrijdag 31 mei en zondag 2 juni beginnen we het seizoen 2019-2020 en trainen we lekker door tot de zomervakantie. Tenslotte houdt beter willen worden niet op als er nog een mogelijkheid is dat we ons kunnen ontwikkelen. Het weer is ook heerlijk om in te mogen trainen.

Tijdens de laatste vrijdag training van 17 mei was het de bij SJO Gieterveen keepende Senna Pascal Torley – Boerma die de wisselbokaal mee naar huis kon nemen. Senna, geboren in 2006, zien we sinds juli 2018 wekelijks op de vrijdag trainingen. Na een proeftraining in juni was hij wel overtuigd dat dit de plek was waar hij zich kon ontwikkelen tot een betere keeper. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en zien we dat Senna steeds brutaler wordt in zijn acties en handelingen en dat hij ook steeds beter zijn positie in de goal kan bepalen waardoor het lastiger wordt om een doelpunt te kunnen maken.

Senna Boerma

Bij de tweede trainingsgroepen bleef de wisselbokaal in Groningen. De bij Amicitia keepende Dante van Dijken ging vol overtuiging met de beker naar huis. Die overtuiging zien we ook in de trainingen van Dante. Als hij een keer niet op vrijdag kan trainen duikt hij op op de zondagochtend. Prachtig om de bezetenheid en wil om te leren van Dante te zien. Dante, geboren in 2006, zien we net als Senna ook al bijna een jaar. Sinds begin juli 2018 was ook hij na een proeftraining zo enthousiast dat hij zich sindsdien iedere week op Corpus meldt. Het is dan ook heerlijk werken met Dante.

Dante van Dijken

Bij de laatste zondagstrainingen van 19 mei was het de goedlachse Tynan Aukema die de beker mee naar huis in Midlaren kon nemen. De in 2007 geboren Tynan speelt zijn wedstrijden bij Glimmen. We zien hem overigens nog niet zo lang, sinds maart van dit jaar, na een proeftraining was hij zo enthousiast dat hij besloot zowel op de vrijdag als de zondag te gaan trainen. Het leereffect is vele malen hoger dan bij de club, zo gaven zijn ouders aan. Beter worden komt uit jezelf, de stap die Tynan heeft genomen is hem dan ook te prijzen. Serieus en hard werkend zijn we dan ook met zijn missie bezig. Hij is ook professioneel Muay Thai vechter, waardoor hij zijn mannetje in de goal wel staat. Hij wil gewoon naar een hoger nivo, daar werken we samen aan.

Tynan Aukema

De laatste beker bij de tweede zondaggroepen ging naar Bjorn Haddering uit Borger. De in 2005 geboren Bjorn zien we sinds september 2017 iedere week. Hij begon op de zondag, maar werd zo enthousiast dat ook Bjorn inmiddels op de vrijdag en de zondag traint om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Bjorn speelt zijn wedstrijden bij SV Borger. Het is genieten hoor als je met hem traint, geen onvertogen woord en altijd leergierig en beter willen worden. Zijn clubgenoot Jasper Lokken is er overigens ook iedere zondag, al zit hij in de lappenmand momenteel.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 24 mei en zondag 26 mei waar ook de bekers van het seizoen 2018-2019 definitief worden uitgereikt aan 4 talenten.

Bjorn Haddering

qawdwq

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.