Keepers trainen om het proces van beter worden te stimuleren

Als keeper train je omdat je beter wilt worden. Dat geldt in ieder geval voor de keepers die we iedere vrijdag en zondag op het veld zien. Natuurlijk maken we ook grappen omdat de basis van beter worden plezier is. Toch staat het proces van ontwikkelen centraal. Beter worden is een proces, met de juiste aandacht stimuleren we dat proces waardoor de keepers sneller beter worden.

Tijdens de vrijdag trainingen van 10 mei was het weer ook weer geweldig. De zon scheen weer uitbundig. Dan is het altijd lekker om te trainen. Bij de eerste trainingsgroepen van 17 uur was het de in 2009 geboren Ivar Brons die de beker mee naar huis kon nemen in Westerlee. Ivar speelt zijn wedstrijden voor SJO Oldambt. Toen Ivar in maart 2017 besloot dat hij zich bij ons wilde ontwikkelen was hij nog maar 7 jaar en een stuk kleiner als nu. Na iets meer dan twee jaar zien we een keeper die weet wat er gevraagd wordt om beter te worden. Met de juiste focus doet Ivar er alles aan om doelpunten te voorkomen. Het plezier en de passie stralen er bij hem dan ook af. Dat de beker voor talentontwikkeling met Ivar mee in de tas gaat is dan ook een mooie beloning voor zijn inzet en ontwikkeling.

Ivar Brons

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 17 mei ging de in 2003 geboren Thijs Blaauw er met de beker vandoor naar huis in Beerta waar hij woont. Thijs zien we al wat langer op de vrijdagtrainingen. Al sinds september 2015 zien we hem iedere week op Corpus om beter te worden. Al ruim 3,5 jaar hebben we Thijs zien groeien naar een stabiele keeper die snapt wat hij moet doen om zich te ontwikkelen. Voor ons is het mooi dat keepers zich aan ons binden, de saamhorigheid tussen de keepers en trainers is ook van grote waarde. De goedlachse maar o zo serieuze Thijs doet er dan ook alles aan om zich te ontwikkelen.Hij keept zijn wedstrijden bij SJO BTC. Thijs is geboren eind december 2003, waardoor het extra lastig is omdat hij bijna altijd een jaar jonger is dan de anderen in zijn team. Toch staat Thijs zijn mannetje in het doel en pakt hij inmiddels onmogelijke ballen. Mooi om ook zijn proces te mogen stimuleren.

De volgende trainingen zijn vrijdag 17 mei en zondag 19 mei as.

Thijs Blaauw

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.