Keepers beginnen iedere zondag met een training

Wat is er nou leuker dan voetballen? Voor de keepers is die keus niet zo moeilijk. Keepen natuurlijk, en dat is ook nog eens onderdeel van het voetballen. Iedere zaterdag staan de keepers weer tussen de palen om hun doel schoon te houden. Dat gaat soms met gevaar voor eigen leven. Onlangs brak Jasper Lokken (SV Borger) zelfs ongelukkig zijn spaakbeen en had hij ook nog een twijgbreuk in zijn ellepijp. Dat weerhoudt hem er overigens niet van sterker terug te komen. Hij staat al weer te popelen langs de lijn om weer het veld op te kunnen. Het tekent de ambitie en bevlogenheid van de keepers, Jasper staat ook met het gips om zijn arm gewoon de training te bekijken. Omdat hij een liefhebber is. En dat zijn de keepers!

Tijdens de laatste zondag trainingen van 28 april ging de in 2010 geboren Demian Hamstra er met de beker vandoor bij de eerste trainingsgroepen. Demian speelt zijn wedstrijden bij Harkema Opeinde en woont in Surhuisterveen. Net op de grens van de provincies Groningen en Friesland. We zagen Demian voor het eerst tijdens een clinic in 2018 die we hadden. De in februari 9 jaar geworden Demian kwam ook bij onze keepersdag in februari. Daar werd hij nog enthousiaster om beter te worden. Zijn doel is duidelijk, hij wil de beste keeper van Nederland worden, zo schreef hij op zijn aanmeldformulier. Sinds die tijd zien we hem dan ook iedere week op de zondagochtend. Want er is niets leuker dan de zondag te beginnen met je passie, trainen om een betere keeper te worden. Hij laat dan ook steeds meer zien waarom hij er iedere week is, wat gepaard gaat met steeds meer concentratie en agressie op de bal.

Demian Hamstra

Bij de tweede trainingsgroepen van zondag 28 april was het de goedlachse Lars Jansen die de beker mee naar Winschoten kon nemen. Lars speelt zijn wedstrijden voor WVV. De trainingen met Lars, geboren in 2007, zijn altijd een klein feestje. We dollen wat, dagen elkaar uit en doen er tenslotte alles aan om weer beter te worden. Plezier en beter worden gaan altijd samen. Lars kennen we al wat langer, zo zagen we hem bij onze keepersdagen in februari 2017 en april 2017. Daarna had hij wel een besluit genomen, hij wilde iedere week op het veld staan in Groningen om zich net als de andere keepers verder te ontwikkelen. Natuurlijk nog even met zijn ouders in conclaaf, want hij moest wel gebracht worden. Dat was zo gedaan, en sinds mei 2017 zien we hem dan ook iedere zondag. Weer of geen weer. Inmiddels zijn we twee jaar verder en hebben we Lars zien groeien in de lengte, ook in zijn zelfvertrouwen en keepershandelingen is een flinke boost gekomen. Lars pakt iedere mogelijkheid aan om het beste uit zichzelf te halen. Zo zien we dat graag. We nemen geen genoegen met een beetje beter worden, we willen veel beter worden!

De volgende trainingen zijn op vrijdag 10 mei en zondag 12 mei a.s.

Lars Jansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.