De ontwikkeling van de keepers maakt ons trots

Iedere week staan we met de keepers op het veld. Daarin hebben we altijd twee doelen. De eerste is plezier hebben, dat is de basis. De tweede is beter worden. Die twee dingen lopen altijd door elkaar. Centraal staat echter het opleiden van de keepers. Het maakt ons dan trots om de ontwikkeling van de keepers te volgen en van dichtbij te zien. De keepers trainen op het nivo waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dat betekend dat ze trainen met keepers waarbij ze zich aan elkaar op kunnen trekken.

Tijdens de laatste vrijdag training van 26 april j.l. was het bij de eerste trainingsgroepen de in 2008 geboren Julian Bruins die de beker mee naar huis kon nemen. Julian speelt zijn wedstrijden bij HFC’15 uit Hoogkerk. Julian zien we al sinds mei 2016 wekelijks op de trainingen. De toen pas 8 jarige Julian wilde simpelweg beter worden. Zo gezegd zo gedaan. Leergierig als hij is slaat hij nagenoeg geen training over, maakte nog een uitstap naar de zondagstrainingen, maar keerde toch weer terug naar de vrijdag trainingen omdat het in de planning wat beter uitkomt. We zien hem altijd graag op het veld. Steeds beter is Julian in staat snelheid in zijn spel te maken, en niet onbelangrijk, zelf op maximale snelheid een bal te willen stoppen.

Julian Bruins, HFC’15

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 26 april was het de eveneens in 2008 geboren Casper Roelfsema die de beker mee naar huis kon nemen. Casper speelt zijn wedstrijden bij HS’88 uit

Casper in 2015

Hoogezand Sappemeer. Casper is ook een mooi voorbeeld van ontwikkelen, hij traint immers al met de “grote” jongens mee. De keepers laten we tenslotte in de omgeving trainen waar we ze optimaal kunnen prikkelen.  Casper zien we al iets langer, sinds mei 2015 komt hij iedere week naar Groningen om beter te kunnen worden. De toen net 7 jarige keeper heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Komend seizoen maakt hij zelfs de overstap naar FC Groningen waar hij gaat spelen in de Onder 12. Mooi is ook de foto van de eerste keer dat hij de beker won, in september 2015. Zo zien we de keepers niet alleen groeien in kwaliteit maar ook in de lengte.

De bekerwinnaars van de zondagtrainingen van 28 april volgen uiteraard ook nog. De volgende trainingen zijn op vrijdag 10 mei en zondag 12 mei a.s.

Casper Roelfsema, HS’88

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.