Een betere keeper word je niet zomaar

Iedere keeper wil graag goed voor de dag komen. Hoe oud je ook bent, je wilt altijd beter worden. De trainingen op de vrijdag en de zondag zijn dan ook gericht op het individu en het specifiek ontwikkelen van datgene waar verbetering nodig is. Volgens de keepers zelf zoals we uit het huiswerk kunnen afleiden, of zoals we zelf van dichtbij waarnemen op het veld.Continu zoeken we naar de beste mix om de volgende stap te kunnen maken. Soms heb je wat meer vertrouwen nodig, soms een hoger of hetzelfde nivo als trainingsomgeving.

Bij de trainingen van vrijdag 29 maart j.l. was het weer ons goed gezind, de zon scheen weer eens uitbundig. Dat mag ook wel, we hebben de afgelopen weken voldoende water op ons hoofd gehad. Het is tijd voor de zon! Tijdens de eerste trainingsgroepen was het Niek Roeters die er trots met de beker voor talentontwikkeling en talenstimulering vandoor ging. De beker ging onder de arm mee naar zijn woonplaats, het Drentse Een. Hij speelt daar bij SV Een. De in 2008 geboren Niek zien we sinds juni 2018, nadat we hem eerder al bij het keeperskamp in 2018 op het veld zagen. Niek zijn aandacht is steeds meer op de bal gericht waardoor hij beter in staat is de ballen uit zijn doel te houden, ook de handelingen die er voor nodig zijn om de doelpunten te voorkomen past hij steeds beter toe. Het maken van de juiste keuzes is iets waar Niek trots op mag zijn. Steeds sneller beslist hij wat hij moet doen waardoor hij de ballen kan pakken.

Niek Roeters

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 29 maart ging de bij HS’88 keepende Axel de Vries er met de beker vandoor, onder de arm ging de beker mee naar zijn woonplaats Hoogezand. Een betere keeper word je niet zomaar, daar is veel arbeid en aandacht voor nodig. Axel laat zien hoe dat werkt. Sinds augustus 2016 zien we hem iedere week op de vrijdag. Hij begon in de 17 uur groep, inmiddels is zijn omgeving zo aangepast dat de in 2006 geboren Axel zich optimaal kan ontwikkelen. In 2018 stroomde hij door naar de trainingsgroepen van 18.15 uur waar we hem nog meer konden uitdagen en prikkelen. De ontwikkeling, motivatie en energie die Axel laat zien zijn voor ons als coaches een mooie bevestiging van de mogelijkheden die je als keeper hebt. Beter worden kun je altijd, maar het gaat niet vanzelf.

Axel de Vries

De keepers hadden op zondag 31 maart een uurtje korter slaap door de zomertijd. Desalniettemin waren de keepers weer vroeg op het veld. De eerste keepersgroepen starten immers om 9 uur. Tijdens de eerste groepen was het de bij FVV keepende Thijmen Nieborg die de beker ook al mee naar Hoogezand kon nemen. Het is heerlijk om met Thijmen te mogen trainen. De in 2010 geboren Thijmen wordt steeds fanatieker als het gaat om zijn wil om beter te worden. Let steeds beter op, staat steeds beter op de juiste positie en kan ook nog eens ballen uit zijn doel ranselen die er eerst nog ingingen. Het gaat niet vanzelf, dat beter worden, het is hard werken, dat is wel zeker. We zijn trots op Thijmen, die laat zien dat je door je in te zetten, op te letten, iets doen met de tips die je krijgt, gewoon beter kunt worden.

Thijmen Nieborg

Tijdens de trainingsgroepen van zondag 10.15 uur wordt door de keepers natuurlijk ook hard gewerkt om weer een volgende stap te kunnen maken in hun ontwikkeling. Uiteindelijk was het de in 2002 geboren Leroy Munters die de beker mee naar huis kon nemen. Leroy keept zijn wedstrijden voor vv Winsum. Als 13 jarige knaap kwam Leroy in augustus 2015 binnenwandelen, inmiddels is de bijna 17 jarige (april wordt hij 17) Leroy een keeper met uitstraling die weet wat er gevraagd wordt als je wilt excellereren in de goal. Er is echter maar 1 plek onder de lat beschikbaar, Leroy doet er dus alles aan om ieder jaar weer die plek onder de lat te bemachtigen. Hard trainen is belangrijk, letten op de details uiteindelijk nog veel belangrijker. De motivatie die Leroy laat zien om beter te worden is dan ook een bewijs dat niets vanzelf gaat. Beter worden doe je zelf.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 5 april en zondag 7 april a.s. Voor de keepersdag in de meivakantie zijn ook nog een paar plekken vrij.

Leroy Munters

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.