Trainers helpen keepers in hun ontwikkeling

Iedere week staan de keepers weer tussen de palen om hun doel zo goed mogelijk te verdedigen. Vol overgave gooien ze zich voor iedere bal om de bal tegen te kunnen houden. Soms komt de bal dan hard in het gezicht, in de buik of ergens anders. Soms is het zelfs zo dat je een vinger of duim kneust, of een trap op je knie krijgt waardoor je even niet kunt keepen. Dat is het lot van een keeper. Maar het maakt de keepers allemaal niets uit. Het liefst voorkomen ze doelpunten en nemen de “pijntjes” op de koop toe.

De bekers gingen dit weekend mooi verdeelt door de provincie. Van de 4 bekers gingen er twee naar Drenthe en de andere twee bleven in Groningen.

Bij de keepersgroepen van vrijdag 2 november (17 uur) ging de bij GRC Groningen spelende Tom Hijszeler trots met de beker naar huis. De in 2007 geboren Tom kennen we al wat langer van de keepersdagen. Toch besloot hij dit jaar dat hij echt wilde gaan keepen, en dus was de volgende stap dat hij zich graag samen met ons wilde ontwikkelen naar een betere keeper.  Dat Tom graag beter wil worden is niet alleen in woorden zichtbaar, ook in zijn daden en lerend vermogen kunnen we duidelijk zien waarom hij op de trainingen is. Tom speelt zijn wedstrijden bij GRC Groningen O12-1.

Tom Hijszeler

Bij de keepersgroepen die om 18.15 uur trainden is het een drukte van jewelste. De ene groep is nog bezig terwijl de volgende alweer begint. Mooi dat er zoveel keepers zijn die graag beter willen worden. Bij deze groepen was het de bij Oranje Nassau keepende Fynn Wagenaar die de beker mee naar huis kon nemen. Fynn, geboren in 2006, zien we sinds oktober 2017 wekelijks op de trainingen verschijnen. Volop geconcentreerd en gefocust werkt hij aan zijn missie om beter te worden. Als je zelf beter wilt worden lukt dat, gestimuleerd en geholpen door de trainers maakt hij de stappen die hij graag wil. Soms gaat dat wat sneller en soms wat langzamer. Het gaat echter om het proces. De gretigheid straalt er dan ook af bij Fynn.

Fynn Wagenaar

Bij de keepersgroepen van zondag 4 november zien we ook steeds meer keepers op het veld nu het seizoen onderweg is. Om 9 uur is het voor de keepers helemaal niet te vroeg, zodra ze op het veld staan komt de glimlach tevoorschijn zodra de ballen op het veld zijn. Ze dagen de trainers dan ook uit nog eerder te komen. Natuurlijk was het genieten met de zon, de keepers streden weer gretig voor iedere bal. Fel werd er geoefend op de duelkracht, en daarin zagen we al stappen tijdens de training. Soms ben je nog wat kleiner, en soms ben je wat groter. Dat zegt niets over hoe groot je wordt. De in 2008 geboren Evan van der Duin pakte vol overtuiging de beker. Ook gestimuleerd door Max Wolfs die bij FC Twente Onder 17 in de goal staat. Voor zijn studie loopt hij stage. Goed en aandachtig pakten de keepers dan ook de tips mee. Evan liet overduidelijk zien dat als je blijft proberen het steeds beter gaat in de duelkracht. Evan speelt zijn wedstrijden bij FC Assen. Nadat hij al een aantal keepersdagen had meegedaan maakte hij in mei de keuze om nog beter te worden dan hij al is. Sindsdien zien we hem iedere zondag.

Evan van der Duin

Bij de keepersgroepen van zondag 10.30 uur was het weer mooi om te zien hoe de keepers werkten aan hun volgende stap. Want we laten geen detail onbelicht. Als je echt beter wilt worden gaat het tenslotte om de details. Daarin maakt de bij Peize keepende Sven van Gelder stappen zoals we het graag zien. De boomlange Sven heeft vanzelfsprekend meer tijd nodig om lage ballen te kunnen pakken, toch doet hij dat met verve. De in 2002 geboren Sven zien we sinds september van dit jaar op de het veld. Dat gaat gepaard met een hoop beleving. Hij drijft de spitsen tot wanhoop door zijn enorme reach. Mooi is het dan ook dat Sven laat zien graag te willen leren. Aandachtig neemt hij alle informatie tot zich om zo een betere keeper te kunnen worden.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 9 november a.s.

Sven van Gelder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.