4 Keepers met de beker de herfstvakantie in

Vrijdag 19 en zondag 21 oktober werd er natuurlijk weer hard gewerkt door de keepers om weer een klein beetje beter te worden. Doe je een stapje naar links in je positie of juist niet. We proberen de kans op doelpunten zo klein mogelijk te maken. Het liefst zo simpel mogelijk zonder dat we hoeven te duiken of zelfs te vallen. Al vinden de keepers duiken erg leuk, we proberen ze bij te brengen dat door goed voetenwerk je zo weinig mogelijk hoeft te vallen.

Dit weekend gingen er weer 4 bekers met de keepers naar huis. Twee tijdens de vrijdag groepen en twee tijdens de zondag groepen. De keepers trainen op vrijdag in twee groepen, en op de zondag om vanaf november ook in twee groepen. Zo komen alle 120 keepers aan bod, alhoewel het door de start van de herfstvakantie al wat rustiger was tussen de palen.

Bij de keepers groepen van vrijdag 17 uur was het de bij GVAV Rapiditas keepende Finn Westerhuis die de beker mee naar huis kon nemen. Daarmee bleef de beker in de “stad”. De in 2008 geboren Finn zien we al sinds oktober 2015 wekelijks op het veld. Daarmee onderschrijft Finn zijn liefde voor het keepen.  In de afgelopen drie jaar hebben we Finn niet alleen een stuk groter zien worden, ook staat er steeds meer een keeper in het veld die weet wat hij wil en vooral hoe hij het wil. Ballen tegenhouden. Ze veel mogelijk. Dat gaat gepaard met veel oefenen, fouten maken, opnieuw proberen en dan beter worden. Mooi om te zien dat Finn niet alleen in zijn lengte groeit maar ook als keeper.

Finn Westerhuis

Bij de tweede keepers groepen op vrijdag was het de in 2004 geboren Jesse Wubs, die zijn wedstrijden bij het Groningse Lycurgus speelt die de beker mee naar huis nam. Jesse zagen we al vaker opduiken bij keepersdagen, totdat hij in augustus besloot dat hij zich serieus wilde ontwikkelen als keeper. Sindsdien zien we hem iedere week op Corpus den Hoorn in Groningen. Ook Jesse laat gedreven zien waarom hij er is, niet om lol te trappen, maar om beter te worden. Daarbij is plezier natuurlijk voorwaarde nummer 1. En dat straalt er aan alle kanten af. Bij de ballen die Jesse pakt  genieten we met zijn allen. De komende maanden zullen we zijn verdere ontwikkeling van dichtbij mee mogen maken.

Jesse Wubs

Bij de zondag groepen was het Wessel Renkema (2011) die de beker vol trots mee de auto in nam. Wessel speelt zijn wedstrijden bij Haulerwijk. Samen met zijn clubgenoot Mart Wijma zien we ze iedere week op de grasmat om beter te worden. Mooi is het dan ook dat dat steeds serieuzer gaat, wat al bij de warming up begint. Leren trappen, leren tegenhouden, leren vasthouden, snel leren bewegen. Het keepen is eigenlijk best moeilijk, maar alles is te leren. En Wessel laat steeds beter zien waarom hij traint.

Wessel Renkema

Bij de zondag groepen was het dringen geblazen voor de tweede beker. Ditmaal ging de bij Potetos keepende Dorian Panahpouri met de beker naar huis. Dorian zien we sinds maart van dit jaar wekelijks leergierig het veld op stappen. Leren, leren en nog eens leren. Lekker in de praktijk oefenen. Want keepen is het mooiste wat er is. Als je je team kunt helpen met een mooie save geeft dat een geweldig gevoel. Dat kunnen we eigenlijk niet onder woorden brengen. De in 2006 geboren Dorian doet gedreven en geconcentreerd zijn trainingen. Gewoon omdat je zo beter wordt.

De keepers hebben geluk. Ze kunnen de bekers twee weken houden. In de herfstvakantie hebben de keepers vrijaf. De volgende trainingen zijn op vrijdag 2 en zondag 4 november. Ook dan begroeten we weer nieuwe talenten Zakaria Boonstra van SV Een en Robin Pit van Nieuw Roden.

Dorian Panahpouri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.