Betere keeper worden is een proces

Tijdens de zondagtraining van 7 oktober scheen de zon weer volop. De keepers en ouders langs de lijn genoten volop van het heerlijke najaarszonnetje. Trainen is natuurlijk altijd leuk. Samen met keepers van andere clubs waarbij je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen, dan gaat het nivo vanzelf omhoog als je ook zelf een maximale inspanning levert.

Een betere keeper wordt je niet zomaar. Alleen trainen is niet genoeg. Je zult het uiterste van jezelf moeten vergen en niet tevreden zijn met waar je op dat moment staat. Als je wel tevreden bent zul je niet het maximale uit jezelf halen. Beter worden begint en eindigt altijd bij jezelf.

Zo is het ook met Marijn Klomp van FC Assen. De in 2009 geboren Marijn melde zich in april van dit jaar en wilde graag eens meedoen met een van onze trainingen. Inmiddels is hij zo enthousiast dat hij zowel op de zondag als de vrijdag met ons traint om beter te worden. Dat het beter worden niet vanzelf gaat kan Marijn beamen. Soms gaat het wat beter en soms wat minder, zo gaat het met ontwikkelen. Gewoon doorgaan, kritisch blijven, huiswerk maken en goed luisteren naar de tips die je meekrijgt van de trainers. Dan is het wachten op het moment dat je ballen pakt die je eerst niet pakte. Zo gaat het met Marijn vooruit, we zien zijn ontwikkeling van dichtbij, en dat is mooi om mee te mogen maken. De wisselbokaal voor talentontwikkeling ging zondag dan ook met Marijn mee naar Assen.

Marijn Klomp

Ook was het Cas Huitsing van vv Harkstede die weet hoe ontwikkelen gaat. Het gaat niet vanzelf en zeker niet in een rechte lijn omhoog. Cas zet door daar waar anderen misschien zelfs stoppen, opgeven is er bij Cas dan ook niet bij. Hard blijft hij werken aan zijn missie om beter te worden. Daarbij laat je je niet beinvloeden door je omgeving, want je zit zelf aan het stuur van je ontwikkeling. De beker ging dan ook terecht mee met Cas als beloning voor zijn vastberadenheid om beter te worden.

Cas Huitsing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.