Keepers Thijmen Nieborg (FVV) en Thome Verpaalen (Helpman) maken progressie in hun ontwikkeling

De trainingen met keepers zijn altijd om van te smullen, de trainers en de keepers beleven veel plezier door de continuiteit en het lerend vermogen van de keepers. Daar waar het bij clubs nog wel eens schort aan uitdagende en prikkelende oefenstof, hebben de keepers bij Keeping the Zero niets te klagen. Wekelijks worden de trainingen samengesteld op basis van de input die de keepers zelf leveren via hun huiswerk. Uiteindelijk gaat het er dan om dat de keepers scherp op hun netvlies krijgen dat ze 1 taak hebben: de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk maken!

Tijdens de zondag training van 30 september was het dan ook weer genieten, zowel langs de lijn als op het veld. De zon scheen weer eens uitbundig. Bij de keepers die om 9 uur trainen was het de bij FVV uit Foxhol keepende Thijmen Nieborg die de beker in ontvangst kon nemen. De 7 jarige Thijmen is geboren op de laatste dag van 2010, dat maakt het extra lastig voor een keeper omdat hij voorlopig tegen grotere en oudere jongens zal voetballen. Toch zien we dat hij voor de duvel niet bang is en steeds beter de ballen die op hem afkomen onschadelijk weet te maken. Sinds februari zien we hem wekelijks op het veld, en dan is het mooi om te zien en te horen dat hij baalt als hij onverhoopt een keer niet kan trainen door omstandigheden.

Thijmen Nieborg

Bij de keepers die in de tweede groep starten om 10.30 uur was het Thome Verpaalen van vv Helpman die de wisselbokaal mee naar huis kon nemen. Thome kennen we al wat langer. Tijdens het keeperskamp van 2017 maakten we voor het eerst kennis met hem. Het talent en de wil om te leren viel ons gelijk op, naast zijn lengte natuurlijk. Want hij mag er zijn. Menig spits zal denken of het wel klopt dat hij in het team mag spelen waar hij in speelt. Thome besloot kort na de zomer van 2017 zijn ontwikkeling te willen versnellen, dus melde hij zich bij de andere keepers van Keeping ten Zero en zien we hem wekelijks op onze trainingen. De 13 jarige (!) Thome is duidelijk toe aan een nieuwe stap in zijn voetbalomgeving.

Thome Verpaalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.