Nieuw keeperstalent Xavi!

In de rubriek nieuwe keeperstalenten maken we kennis met Xavi ten Broeke. Hij is sinds 1 september wekelijks op de groene grasmat te vinden om zich verder te ontwikkelen. Maak kennis met deze 7 jarige keeper.

Het interview met Xavi:

Je hebt je net aangemeld om je te ontwikkelen als keeper bij Keeping the Zero. We zijn benieuwd waarom je bij ons wilt komen trainen.

Xavi:Ik heb ervoor gekozen om te gaan keepen en wil hier graag beter in worden. Een halfuurtje keepertraining per week bij de vereniging is te weinig en via mijn neef Lars Jansen (WVV die ook bij Keeping the Zero traint) ben ik bij Keeping the Zero gekomen.

Sinds wanneer ben je keeper en waarom ben je keeper geworden en geen voetballer?

Pas sinds mei van dit jaar ben ik gaan keepen. Tijdens een tournooi heb ik op doel gestaan en dat ging best wel goed, waardoor ik de volgende wedstrijden ook ben gaan keepen en het steeds leuker ben gaan vinden.

Wat betekend het houden van de heilige nul voor jou?

Ik wil gewoon geen ballen doorlaten want dat voelt niet goed.

Welke kwaliteiten moet een goede keeper volgens jou hebben?

Goed kijken naar de bal en wie er aan de bal is, snel kunnen reageren, de juiste positie innemen in het doel en niet bang zijn voor de bal en de tegenstander, mee kunnen voetballen om uit te kunnen verdedigen. Best veel eigenlijk.

Wat verwacht je van Keeping the Zero?

Dat ik vanaf de basis wordt geholpen om te leren keepen en dus veel aanwijzingen krijg.

In welk team speel je bij je club?

vv Roden JO8-1

Het is goed om fouten te maken, ben je het daarmee eens of juist niet?

Jazeker want daar leer je van.

Waar zou je het liefst ooit in de goal willen staan en waarom?

Bij Atletico Madrid, dat is echt mijn lievelingsclub.

Wie is volgens jou een goed keeper en waarom?

Manuel Neuer, hij houdt veel moeilijke ballen tegen.

Kun je ons iets vertellen over de redding (of wedstrijd) waar je het meest trots op bent tot nu toe?

Tijdens het paastoernooi bij NEC Delfzijl speelden we om de 2e plaats tegen een team dat veel beter was en oudere spelers had. Wij kwamen met 1-0 voor en ik heb geen doelpunt tegen gekregen maar wel heel veel ballen tegen gehouden. Mooiste was een speler die alleen op mij afkwam en ik op tijd uit mijn doel kwam om de bal tegen te houden.

Wil je verder nog wat kwijt?

Ik heb heel veel plezier in de trainingen.

Xavi ten Broeke

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.