10 Vragen aan Esmee Marrink van vv Helpman

We starten met een nieuwe rubriek : 10 Vragen aan. We leggen 10 vragen voor aan de keeper of keepster die het laatst lid is geworden, in dit geval Esmee Marrink van vv Helpman. Zo leren we de keepers een beetje kennen voordat we ze op het veld zien. Esmee versterkt het keepers talententeam en gaat wekelijks op Corpus den Hoorn trainen.

Waarom ga je trainen bij Keeping the Zero?
Omdat ik mezelf wil ontwikkelen en verbeteren, al helemaal wanneer ik straks in de eerste klasse ga keepen.
Waarom ben je keeper geworden?
Vroeger in de jeugd wou er niemand in ons team keepen. Ik vond keepen wel leuk maar in het veld spelen ook, dus toen keepte ik elke week een helft. Wat later kreeg ik ook keeperstraining en toen was ik om. Ik vond dat super leuk en ben toen de vaste keeper geworden.
Wat maakt volgens jou keeper zijn de belangrijkste taak in het elftal
Als jij de nul kan houden, kan je eigenlijk nooit verliezen. Niemand in het elftal kan daar in zijn eentje voor zorgen. Zelfs een spits niet. Die kan nog 10 scoren maar wanneer er 11 tegendoelpunten zijn, kan je alsnog verliezen. Dit laat volgens mij wel zien hoe belangrijk je kan zijn voor het elftal.
ps://keepersopleiding.files.wordpress.com/2018/08/6cf66b8e-19eb-4fef-a47c-7853a148ae53.jpg”> Esmee Marrink

[/caption]

Wat denk je te verwachten bij Keeping the Zero?
Dat ik mijzelf ontwikkel tijdens leuke maar vooral ook serieuze trainingen.
Wat zijn jouw doelen voor komend seizoen?
Techniek en mijn timing van hoge ballen verbeteren.
In welk team speel je bij je club?
V.v. Helpman Dames 1
Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen die een keeper moet hebben?
Zelfverzekerdheid, assertiviteit, fanatisme, goed concentratievermogen en ik denk ook dat het belangrijk is dat je goed kan opschieten met iedereen uit het team.
Wie vind je goede keepers in NL en het buitenland en waarom?
Neuer is mijn favoriet, omdat hij erg goed mee voetbalt, wat ik altijd erg leuk vind om naar te kijken. Daarnaast heeft hij ook geweldige reflexen natuurlijk. Tot slot vind ik hem overkomen als een sympathieke jongen (niet arrogant).
Als keeper is het goed als je fouten maakt, ben je het daarmee eens?
In theorie mee eens maar ik weet van mijzelf dat ik erg streng ben voor mezelf (met name tijdens wedstrijden). Dus wanneer ik fouten maak is het inderdaad niet erg maar ik weet dat ik wel altijd van mezelf baal wanneer dit gebeurt (voornamelijk in een wedstrijd).
Wat voor tenue en kleur draag je het liefst en waarom?
Zwart en rood. Zwart tijdens trainingen omdat ik dat gewoon mooi vind staan. Rood tijdens wedstrijden omdat ik er wel in geloof dat een felle kleur invloed kan hebben op de aanvallers van de tegenpartij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.