Keepers van FC Emmen, Nieuw Buinen en Peize pakken de bekers bij de start van het seizoen

Begin juni is traditie getrouw de start van het seizoen van de keepers. Eind mei namen we afscheid van een aantal keepers die naar FC Groningen, SC Heerenveen en naar PEC Zwolle vertrokken en keepers die gewoon andere keuzes maakten en vooralsnog niet meer wekelijks trainen. Zo zijn we de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart op vrijdag 8 juni en zondag 10 juni. Door toernooien en schoolkampen was het nog rustig tijdens de seizoensaftrap. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. De komende weken trainen we gewoon lekker door, inmiddels hebben we ook een aantal nieuwe keepers op het veld kunnen begroeten.

Tijdens de vrijdag groepen van 17 uur ging Bryan Arends van vv Peize met de gloednieuwe wisselbokaal naar huis. Bryan, geboren in 2008, zien we inmiddels iets meer dan een jaar op Corpus den Hoorn verschijnen. In mei 2017 kwam hij voor het eerst met ons meetrainen. De goedlachse en altijd serieus trainende Bryan is inmiddels niet meer weg te denken uit het keepers talenten team. Niet voor niets maakt hij dan ook steeds vaker de juiste keuzes in zijn keepershandelingen. Met aandacht, focus en lef laat hij zien waarom hij bij ons traint. Hij wil zich ontwikkelen.

Bryan Arends

Bij de vrijdag groepen van 18.15 uur was het Nick Potze van vv Nieuw Buinen die er met de beker vandoor ging. Nick, geboren in 2005, deed in februari 2017 een proeftraining mee. Daarna was de keus snel gemaakt. Nick komt graag iedere week van zijn woonplaats Musselkanaal naar Groningen om zo het maximale uit zichzelf te kunnen halen. Inmiddels zien we hem al bijna anderhalf jaar wekelijks op het veld, altijd goed gemutst en in voor een grap en een grol. Dat is ook hoe het hoort, hard werkend en tijd voor een lolletje. Zo maak je de stappen die nodig zijn om beter te worden. Nick laat dan ook iedere week weer zien dat hij er alles aan doet om beter te worden. En dat zien we natuurlijk graag.

Nick Potze

Bij de zondag groepen was het Bas Runhart, keepend bij FC Emmen, die er met de beker vandoor ging. Bas keepte afgelopen seizoen in FC Emmen Onder 15 en keept komend seizoen in FC Emmen Onder 17. Bas kennen we al erg lang. Bas behoort tot de groep keepers die vanaf de start in 2014 aanwezig is. Nadat hij drie jaar keihard aan zijn ontwikkeling had gewerkt kwam afgelopen seizoen dan ook een mooie beloning waardoor hij de overstap van GVAV naar FC Emmen kon maken. De in 2003 geboren Bas besloot na zijn overgang naar FC Emmen dan ook zijn focus volledig bij FC Emmen te leggen. In de winterstop keerde Bas echter weer terug bij ons op het veld, hij wilde graag extra trainen en echt de beste worden. De inzet en onverzettelijkheid van Bas valt dan ook te prijzen. De wil om beter te worden in combinatie met extra arbeid zijn bepalende factoren om je doelen te kunnen bereiken. Bas gaat dan ook meer dan terecht met de beker naar huis.

Bas Runhart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.