Bekers seizoen 2017-2018 naar Mike Drenth (Noordster) en Kjell Mul (Actief)

Vrijdag 25 mei was de laatste vrijdagtraining van het seizoen 2017-2018. Zondag 27 mei is de laatste training van het seizoen 2017/2018. Volgende week hebben de keepers een weekje rust waarna we op vrijdag 8 en zondag 10 juni het nieuwe seizoen 2018-2019 van start en zullen gaan en ons weer goed gaan voorbereiden op de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Het hele jaar hebben alle keepers met plezier keihard gewerkt en veel stappen gezet in hun ontwikkeling. Veel gekeken naar andere keepers, veel keepershandelingen verricht, veel voetbalhandelingen verricht, veel fouten gemaakt en erg veel dingen goed gedaan. Fouten maken is goed, daar leren de keepers nl. van. Zonder fouten geen vooruitgang.

Op 3 mei 2017 kwam de aanmelding binnen van Mike Drenth. Hij wilde graag een proeftraining meedoen om zelf te ervaren of hij het leuk zou vinden om zich bij ons tot een betere keeper te kunnen ontwikkelen. Op 12 mei 2017 stapte hij dan ook het veld op. Enorm enthousiast verliet hij na de training weer het veld, dit was wat hij en zijn ouders graag wilden. Scherp en kritisch trainen, waarbij plezier natuurlijk ook een grote rol speelt. Dezelfde dag werd hij lid van het talenten team. Sindsdien werkt Mike, keepend bij Noordster uit Oude Pekela, hard aan zijn missie om beter te worden. Dat gaat met horten en stoten, en zo hoort het ook. Soms gaat het goed, dan weer wat minder en soms zelfs helemaal niet. Je doorzettingsvermogen bepaald uiteindelijk altijd hoe goed je kunt worden. En daar verdient de 9 jarige Mike een enorm compliment voor. Mike houdt zijn doel voor ogen, en dat is beter worden. Gesteund door de trainers blijven we samen stappen maken. Want je trainers zijn een hulpmiddel om beter te kunnen worden. De beker ging dan ook definitief mee met Mike naar Oude Pekela.

Op 12 oktober 2015 kwam het verzoek van Kjell Mul bij ons binnen omdat hij ook graag een wilde ervaren hoe het is om samen met ons te trainen. Na zijn proeftraining op 16 oktober wist hij het wel, dit is de plek waar hij vastberaden aan zichzelf kon gaan werken en beter kon worden. De bij Actief keepende Kjell zien we dus al bijna drie jaar wekelijks op het veld verschijnen met een tomeloze inzet. Kjell is ook een mooi voorbeeld hoe het proces van beter worden werkt. Het gaat er niet om hoe goed je al bent maar hoe goed je wilt worden. Ook keepers als Neuer, Oblak, Navas, Ter Stegen of Cillessen waren op jonge leeftijd niet zo goed als ze nu zijn. Als je beter wilt worden zul je continue uitgedaagd moeten worden en je grenzen constant moeten verleggen. De lat komt steeds hoger te liggen. Veel eisen van jezelf is daarbij voorwaarde. Zodra je lui wordt stokt het proces. Kjell laat zien hoe het moet, scherp en hard trainend weet hij in kleine stapjes zichzelf te overtuigen dat hij beter wordt. De ontwikkeling zien we altijd over een langere periode. En juist daar zien we een enorme groei. De beker beland dan ook definitief in de prijzenkast van de in 2002 geboren Kjell.

As zondag wordt de beker definitief uitgereikt aan een keeper van de zondag groep.

Mike Drenth
Kjell Mul
Keepersgroep 18.15 uur
Keepersgroep 17 uur

Een gedachte over “Bekers seizoen 2017-2018 naar Mike Drenth (Noordster) en Kjell Mul (Actief)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.