Je ontwikkeling als keeper gaat op en neer

Als keeper wil je je altijd ontwikkelen. Trainen doe je niet voor niets. Natuurlijk train je met plezier, maar ook met een duidelijke missie. Beter worden is het motto van iedere keeper. We hameren dan ook op allerlei elementen die belangrijk zijn voor een keeper om überhaupt beter te kunnen worden. Soms gaat dat streng, weer gevolgd door een lach. Ontwikkelen doe je samen. Samen met je trainer, samen met je team, samen met je ouders en samen met de bal. Uiteraard met de bal. Want je hebt een bal nodig om je geliefde spelletje te kunnen spelen.

Die ontwikkeling gaat niet in een rechte lijn omhoog. Het is zelfs zo dat je een tijd lang achter elkaar progressie maakt, soms weer stilstaat en ook wel eens het geval hebt dat alle ballen om je oren vliegen. Dat is helemaal niet erg. Iedere keeper maakt dat proces door. Het gaat erom dat je je blijft focussen op je doel. En dat is beter worden.

Zo is het ook gegaan met Xander Dirks, spelend bij HFC15. Xander zijn aanmelding kwam op 4 mei 2017, net iets meer dan een jaar geleden. Nadat hij een keepersdag had meegedaan in de meivakantie wilde hij niet langer wachten en besefte hij, toen nog spelend voor Pelikaan S uit Oostwold, dat beter worden niet vanzelf gaat. Je hebt daar een goede leeromgeving voor nodig. Hij wilde meer leren en meer uitdaging. Concentratie is een onderdeel wat voor keepers enorm belangrijk is. Soms krijg je in een wedstrijd bijna geen lastige ballen, toch moet je er dan staan als er wel een moeilijke bal op je af komt. Want je staat in het veld om “The Zero” te houden. Zo simpel is dat. De ontwikkeling van Xander is dan ook met horten en stoten gegaan, soms ging het goed, en soms weer iets minder. Toch blijven wij als trainers enthousiast over de ontwikkeling van iedere keeper, en dat doen ze zelf natuurlijk ook. Xander is een bijter, geeft niet op. En dat is prachtig om van dichtbij mee te maken. De wisselbokaal ging dan ook terecht mee met de in 2008 geboren Xander.

Xander Dirks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.