Keepers van Lycurgus en VEV’67 met de bekers aan de haal

De vrijdagtraining van 20 april was weer genieten op en langs het veld. De zon scheen uitbundig waardoor de keepers ook weer extra water nodig hadden om hun dorst te lessen. Want trainen is altijd zwaar.

Natuurlijk zijn de wisselbekers voor talentontwikkeling en talenstimulering nog altijd in omloop. Aan het eind van het seizoen worden de bekers eigendom van een aantal keepers. Het is dan ook mooi dat de keepers iedere keer weer het maximale uit zichzelf willen halen. De ene keer komt dat vanuit zichzelf, de andere keer extra aangespoord door de trainers. Dat is een wisselwerking waarbij je elkaar scherp houdt.

Bij de keepers die om 17.oo uur trainen was het dringen geblazen. Na overleg tussen de trainers was het de bij Lycurgus keepende Sam Schouwenaars die met de wisselbeker onder de arm naar huis ging. Voor ons als trainers is het mooi als we keepers lang onder onze hoede hebben, dan kunnen we continue blijven werken aan de ontwikkelpunten. Want die zijn er altijd. Als keeper raak je nooit uitgeleerd en zoek je altijd naar het hoogst haalbare zodat je de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk kunt maken. Alweer bijna drie jaar geleden deed Sam voor het eerst mee tijdens een proeftraining. Na de training was er geen twijfel meer, Sam wilde een betere keeper worden en dus kwam dezelfde dag nog zijn aanmelding binnen. Inmiddels is de in 2006 geboren Sam enorm gegroeid in lengte en als keeper. Steeds beter is het o zo belangrijke voetenwerk waarmee je de spitsen te snel af kunt zijn. Het is dan ook niet voor niets dat de gretige Sam de beker  mee naar huis kon nemen.

Om 18.15 staan de volgende keepers al weer klaar om te doen wat ze leuk vinden: keepen natuurlijk. Dat is altijd een mooi gezicht, een veld vol met keepers. De bij VEV’67 in Leek keepende Stijn Bollegraaf pakte de beker vol overtuiging nadat hij in september van 2017 voor het eerst eens mee kwam trainen.  Hij wilde wel eens zien en ervaren of dit de plek was waar hij zich kon ontwikkelen tot een betere keeper. Vol enthousiasme was hij dan ook na de proeftraining die hij volgde, dezelfde dag zagen zijn aanmelding voor het keeperstalententeam. Zoals de in 2003 geboren Stijn zei, het is een hele mooie aanvulling op mijn teamtraining op de club. En zo is het ook. In een andere leeromgeving, omgeven door keepers waar je je aan kunt optrekken kun je je goed ontwikkelen. En juist dat is wat de keepers graag doen. Mooi is het dan ook dat een trainer bij VEV’67 hem wees op de mogelijkheid bij ons te gaan trainen, als hij iets wilde bereiken tenminste. Zo hebben we een mooie wisselwerking met de clubs, waar we natuurlijk ook regelmatig clinics geven als daar behoefte aan is.

Zondag 22 april is er geen training ivm de Talentendag: 

https://keeperstalentendag.com/2018/04/19/talentendag-22-april-is-vol/

Stijn Bollegraaf
Sam Schouwenaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.