Van trappen naar gericht trappen leidt tot bekerwinst

Tijdens de zondagtraining van 15 april kwamen de keepers weer vol enthousiasme en leergierigheid het veld op. Trainen om weer beter te kunnen worden dan je voor de training was. Dat is iedere keer het doel. De ene keeper is verder dan de andere, en dat is ook helemaal net erg. Uiteindelijk gaat het er om hoe graag je iets wilt en wat je er voor over hebt. Vandaag nog niet zover betekend simpelweg dat je moet oefenen, en dan kan het snel gaan. Een keeper kun je worden, als je goed wilt worden moet je hard werken, als je iedere week beter wilt worden moet je er ook echt heel erg veel voor doen. Alleen trainen is dan niet genoeg. Je traint nl niet om te trainen, als je continue stappen wilt blijven maken zul je dan ook naar jezelf moeten durven kijken en openstaan voor feedback.

Het was dan ook de in 2006 geboren Imar Wiersma die al een tijd aan de deur klopt om de beker mee naar huis te kunnen nemen. Imar speelt zijn wedstrijden voor vv De Sweach uit Beetsterzwaag. Dat hun iets kan kunnen we wel zien, dat hij meer wil kunnen we ook wel zien, dat Imar er dan ook echt alles aan doet om beter te worden is niet voor iedereen zichtbaar. Toch weten we dat. Trouw zijn huiswerk makend zit hij zelf aan het stuur van zijn ontwikkeling. Hij kijkt goed waar hij informatie kan halen wat hem beter kan maken. En dat is een eigenschap die we alleen maar toejuichen. Beter worden doe je zelf, de trainers zijn slechts een hulpmiddel die je daarvoor kunt gebruiken.

Zo waren we vandaag bezig met het verleggen van de aandacht in je (uit) trap. Van trappen naar gericht ergens de bal willen neerleggen. Mooi voor ons als trainers om te zien hoe de verschillende keepers daarmee omgaan.

Imar nam vandaag de beker verdient mee naar Friesland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.