Het voorkomen van doelpunten als ultiem doel voor de keepers

Het was weer genieten tijdens de vrijdag training van 13 april. Het was dan wel vrijdag de 13e, maar de keepers deden er weer alles aan om hun goed te oefenen op het schoonhouden van hun domein: het “doel”. Het doel van de keepers is iedere wedstrijd weer geen ballen door te laten. Daar wordt vol concentratie door iedere keeper aan gewerkt, hoe oud ze ook zijn. Je bent als keeper nooit uitgeleerd, trainen doe je altijd om nog weer beter te kunnen worden. Als je denkt dat je er al bent heb je het mis, je bent er tenslotte nooit. Het kan altijd beter, kritisch naar jezelf kijken is belangrijk om weer beter te kunnen worden. Het voorkomen van doelpunten is het ultieme doel voor alle keepers.

Bij de keepers van de groepen die om 17 uur trainen was het de bij VEV’67 uit Leek keepende Tygo Donkerbroek die de wisselbeker voor talentontwikkeling en talentstimulering mee naar huis kon nemen. Vol trots pakte hij de beker vast om hem ook niet meer los te laten. In mei 2017 kwam de in 2009 geboren Tygo eens een kijkje op het veld nemen. Hij was tenslotte een gedreven keeper die zich verder wilde ontwikkelen en zich ook wel eens wilde meten met de andere talenten. Hard werkend, serieus trainend en stap voor stap snappen dat een bal tegenhouden prachtig is, maar dat het nog mooier is als je ballen vasthoudt, geen corners weggeeft en zo simpel mogelijk probeert te keepen. Vallen is leuk, maar dat doen we liever niet, gewoon omdat je dan ook weer sneller een aanval kunt opzetten. De gedrevenheid spat er dan ook af bij Tygo, de beker gaat na bijna een jaar investeren en geloof in zichzelf dan ook terecht met Tygo mee naar Leek.

Bij de keepers die om 18.15 trainen was het de bij Be Quick 1887 keepende Quinten Wakker die de beker onder de arm mee naar huis kon nemen. De in 2003 geboren Quinten kwam in augustus 2016 het veld op stormen, hij wilde graag trainen omdat hij zo van keepen houdt. Beter worden is wat hij graag wilde, en bij de club was maar weinig aandacht voor de nummer 1 op het veld. Inmiddels is Quiten zo gegroeid dat we niet meer om zijn ontwikkeling heen kunnen. Ook zijn lengte is de afgelopen twee jaar zo verandert dat hij menig trainer is voorbijgestreefd. Trainen doe je met een lach op je gezicht, dat is aan Quinten wel te merken. Hij heeft zoveel plezier in het voorkomen van tegendoelpunten dat de keepers waar hij mee traint automatisch worden meegezogen in zijn enthousiasme. Dat Quinten daarnaast zich ook nog ontwikkeld tot een betere keeper is niets meer dan een logisch gevolg van trainen, trainen en nog eens trainen.

Zondag 15 april is de volgende talenten training, donderdag 3 mei is de keepersdag.

Quinten Wakker
Tygo Donkerbroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.