De trainingen met keepers zijn altijd om van te smullen

Keepers zijn van die bezeten mensen. Ze willen altijd trainen om nog weer beter te worden dan ze al zijn. De trainers boffen maar dat er zo veel gretige keepers zijn die ze kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Natuurlijk zijn de keepers evenzo blij dat er een plek is waar ze zich kunnen ontwikkelen en zichzelf kunnen meten met andere keepers. Het is bijna een vanzelfsprekend proces dat je elkaar naar een hoger nivo brengt mits je voldoende prikkels binnenkrijgt.

Bij de keepers die op vrijdag om 17.00 uur trainen was het de bij GVAV Rapiditas keepende Joost Volmer die met een grote glimlach naar huis ging. Dat doet hij natuurlijk altijd, want trainen is altijd leuk en leerzaam. Vandaag werd de lach nog groter, met trots kon hij de wisselbokaal in ontvangst nemen van de trainers. In september 2016 zette de inmiddels 11 jarige Joost zijn eerste stappen op Corponello om zich aan te sluiten bij het talententeam. Nadat hij een keepersdag had meegedaan en ook nog eens een proeftraining werd zijn honger om beter te worden alleen maar groter. We genieten van Joost, rustig als hij is gaat hij vol gas voor iedere bal die bij hem in de buurt komt om een tegendoelpunt te voorkomen. Afgelopen week werd hij met zijn team nog winnaar van een tournooi van de FC Groningen voetbalschool. Winnen doe je samen, doelpunten voorkomen doe je ook samen.

De volgende keepersgroepen begonnen alweer toen Joost zijn beker ontving. Dat is iedere keer weer een prachtig gezicht, een veld vol keepers. Het was de bij GRC Groningen keepende Thomas Cako die de beker terecht mee naar huis nam. Huiswerk is nou ook net een van de onderdelen die je gemaakt moet hebben om de beker te kunnen winnen. Thomas doet dat trouw, in ieder geval zo vaak als hij kan. En wat hebben we een enorme groei bij Thomas gezien. Toen hij in juni 2016 besloot zich aan te melden bij Keeping the Zero zagen we dat hij invulde dat hij meer wilde leren hoe je een bal uit het doel moest houden. Prachtig omschreven, maar het is dan ook de spijker op de kop. Keepers willen niets liever dan doelpunten voorkomen, en dat terwijl mensen naar het stadion gaan om juist doelpunten te zien.  De 16 jarige Thomas weet steeds beter wat hij op welke momenten moet doen als de bal in de buurt is. Hoe hij moet gaan staan, waar hij moet gaan staan, hoe hij een bal kan tegenhouden en hoe hij een bal kan vangen. Spelhervattingen zijn belangrijk, en ook daarin zien we dat Thomas zich ontwikkeld.

As zondag is er geen training ivm de Paasdagen. De volgende trainingen zijn daarom pas volgende week vrijdag.

Thomas Cako
Joost Volmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.