Een betere keeper worden gaat niet vanzelf

Keepers zijn trainingsbeesten. Ze doen altijd iets extra’s om het maximale uit zichzelf te halen. Of je nu in de F’jes keept of al senior keeper bent, ze staan langer op het veld. De extra trainingen bij Keeping the Zero worden niet voor niets door veel keepers met beide handschoenen aangegrepen. Zowel jongens als meiden staan op vrijdagavond en zondagmorgen op de goed verzorgde grasmat om de keeperskunsten te verbeteren. Een betere keeper worden gaat niet vanzelf. Daar moet je echt heel erg veel voor doen. Structureel.

Bij de keepersgroepen van 16.30 uur was het de in 2009 geboren Robbin Sterenborg die er met de wisselbokaal vandoor ging. Robbin speelt wekelijks zijn wedstrijden voor GVAV O9-1. De in Siddeburen woonachtige Robbin legt aardig wat kilometers af, heen en weer van huis naar zijn club GVAV en op vrijdag ook nog eens naar Keeping the Zero om samen met de andere keeperstalenten zich te ontwikkelen. En dat gaat hard. Wat een beleving laat deze jeugdige doelman al zien, mooi voor de trainers om te zien dat hij een doel heeft waar hij voor werkt. Hij wil naar Ajax. Ooit dan. Vroeg of laat is dat zijn doel. De piepjonge Robbin pakt de ballen steeds beter in een keer vast, heeft steeds beter door wat de beste positie in het doel is om de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk te maken en valt de bal aan met lef als dat nodig is. De stappen die gezet worden zijn de eerste stappen op weg naar een mooie keeperstoekomst. Natuurlijk gesteund door zijn ouders die hem daar brengen waar hij wil leren.

Bij de keepersgroepen van 18.00 uur was het de in december 2003 geboren Niek Peereboom, die wekelijks zijn wedstrijden bij Marum speelt, die de wisselbeker van zijn trainer in ontvangst kon nemen. Niek is al sinds april 2015 tussen de talenten op het veld te vinden. En wat we hebben gezien is fantastisch. Niek is nog wat klein, maar dat maakt niets uit. Hij werkt hard aan zijn doel om intussen de beste te worden. Hoe groot je bent is eigenlijk niet interessant, de ene is eerder in zijn groei dan de ander. Uiteindelijk zullen de lengteverschillen kleiner worden. Hard werken betekend investeren in jezelf. Niek is een keeper van het type “Never give up”. Het talent van Niek is zo duidelijk als wat. Zijn mentaliteit is fantastisch, zijn werkethiek evenzo en zijn keepershandelingen worden beter en verfijnder. We gaan van Niek nog veel horen. Sowieso!

Volgende training: zondag 3 december.

Robbin Sterenborg
Niek Peereboom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.