Doorzettingsvermogen jeugdkeepers leidt tot ontwikkeling

Dat je als keeper jezelf wilt verbeteren is mooi. Dat je dan ook nog eens extra trainingen volgt om je doelen te bereiken getuigt van ambitie. Dat je tijdens je trainingen ook nog eens progressie boekt is een logisch gevolg.

Mooi is dan ook de ontwikkeling die de 8 jarige Felix Bakker momenteel doormaakt. Felix speelt zijn wedstrijden voor vv Helpman. Nadat hij eerst een keer met een Keepersdag had meegedaan kwam hij in mei van dit jaar voor het eerst opdraven op het trainingsveld op Corpus. We zagen een jongeman met handschoenen met wapperende lange haren die graag beter wilde worden. Waar een wil is is een weg. In de afgelopen maanden is Felix steeds beter gaan begrijpen dat je je aandacht er enorm goed moet bijhouden als je keeper bent. Je kunt geen moment verslappen omdat je dan net te laat kunt zijn. Spelers kunnen zich tijdens een training nog wel eens verstoppen, voor keepers is dat echt onmogelijk. Het gaat er nog niet om hoe goed je bent, maar wat je doet om beter te worden. Tijdens de vrijdag training van 3 november (half 5) ging Felix er juist daarom met de beker vandoor.

Bij de groepen van 6 uur was het de enorm leergierige Kjell Mul die met de beker onder zijn arm naar huis ging. Kjell speelt zijn wedstrijden voor vv Actief. De 14 jarige Kjell werkt al twee jaar hard aan zijn ontwikkeling. Steeds met de juiste houding en instelling op het veld en nagenoeg geen enkele training missend hebben we Kjell zien groeien. Dat de groeispurt in lengte nog moet komen is een kwestie van tijd. Kjell is een laatbloeier want is geboren in november. Dat maakt het voor een keeper lastig, als je nog niet zo groot bent. Toch blijft Kjell volharden in zijn missie om beter te worden. Beter worden is een proces wat je samen doormaakt. Samen werken aan je ontwikkelingspunten. En ook daar zien we dat Kjell enorme sprongen maakt. Gretig maar rustig als hij is kiest hij zijn pad. 

Volgende training: zondag 5 november.

Kjell Mul, vv Actief
Felix Bakker, vv Helpman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.