Keepertraining jeugdkeepers met 1 doel, de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk maken

De vrijdag trainingen van de jeugdkeepers leidt altijd tot mooie taferelen en discussies. Keepers horen nl niet alleen te trainen maar ook veel te praten. Waarom doe je dit, helpt dat je doel te voorkomen, waarom neem je met dat been een bal aan, is dit hoe je beter wordt, waarom zijn we hier, kun je mij vertellen waarom je die bal zo probeert te pakken en ga zo maar door. De keepers hebben een doel, de nul houden. Iedere wedstrijd weer. Dat moet zelfs een teamtaak zijn die de trainer van het team meegeeft aan zijn elftal. Eerst zorgen dat we de nul houden.

De keepers trainen veel, de meesten volgen op vrijdag en zondag extra keeperstrainingen om de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk te maken. Want dat is het startpunt voor iedere keeper. De vraag die ze zichzelf en de trainers constant moeten stellen “Hoe maak ik de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk”.

Bij groep 1 was het de in 2006 geboren Timo van der Velde, zijn wedstrijden speelt hij voor VEV’67 uit Leek, die er met de beker vandoor ging. Timo is pas sinds begin juli op het sportpark te vinden. Toch doet hij nu al wat er gevraagd wordt. Maakt zijn huiswerk, traint vanaf minuut 1 dat hij op het veld staat gedreven, stelt vragen en helpt ook nog eens andere keepers beter te worden.  Via een van onze keepersdagen kwam Timo voor de eerste keer in aanraking met de gepassioneerde keepers. Want dat is wat keepers zijn. Gepassioneerd over hun vak. Timo werd zo besmet door het keepersvirus dat hij de belangrijkste positie in het elftal met trots en verve vervult.

Bij groep 2 was het Jelmer Hofstede, keeper van Velocitas 1897 die de beker in ontvangst kon nemen van zijn trainer. De 13 jarige Jelmer is een van de keepers van het eerste uur. Dat maakt het extra mooi dat Jelmer de beker mee naar huis neemt. Jelmer is nl sinds de start in 2014 wekelijks op het veld te vinden. Van dichtbij maken we zijn groei mee en dat is een prachtig proces. Soms gaat het goed, soms gaat het minder, soms gaat zijn ontwikkeling snel en soms weer wat langzamer. Je focust je echter op het proces. Dat is waar het om gaat. Over een langere periode beter worden. Daartussen gebeurt ook van alles, het gaat ons allemaal om het doel. De kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk maken. Dat gaat de ene keer over een detail, de andere keer is het iets groots. Toen Jelmer in 2014 voor het eerst met ons op het veld stond was nog een 10 jarig mannetje die graag beter wilde worden, inmiddels zien we een sterke vent met de juiste focus in het doel die iedere training tot zich neemt. De beker gaat dan ook terecht mee met Jelmer.

Zondagochtend om 10.30 uur zien we de volgende groep keepers.

Jelmer Hofstede, Velocitas 1897

Timo van der Velde, VEV ’67

Een gedachte over “Keepertraining jeugdkeepers met 1 doel, de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk maken

  1. Mooi stuk over jezelf willen ontwikkelen met een doel voor ogen. Ik wil daar graag wat aan toevoegen.
    Een keeper heeft een aparte plek in een voetbalteam. Tijdens de teamtrainingen is daar vaak geen aandacht voor. Daarin is de keepersschool ook van waarde. Je vindt gelijkgestemden en Jelmer houdt er ook vriendschap(pen) aan over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.