Jeugdkeepers van clubs uit Haren hebben een missie

Nu de scholen weer zijn begonnen zien we ook op het veld weer nagenoeg alle keepers terug. De gedrevenheid van de keepers is mooi om te zien. Na de ouderavond van afgelopen maandag hebben alle keepers een duidelijke opdracht meegekregen. In het weekend maak je je huiswerk.

Bij groep 1 was het de in 2006 geboren Vasco Hilverda die de wisselbeker gretig in ontvangst kon nemen. Vasco speelt zijn wedstrijden wekelijks voor Be Quick 1887 uit Haren. Vasco is pas kort bij ons op het veld te vinden (sinds augustus), toch zien we dat Vasco zich als een vis in het water voelt tussen de andere keepers. Na een korte gewenning aan onze manier van trainen is Vasco op zijn plek. Helpt en motiveert andere keepers, is kritisch op zichzelf, stelt vragen over wat hij anders zou kunnen doen en heeft goede antwoorden op vragen die we hem stellen. Zijn motivatie en gedrevenheid om beter te worden spat er dan ook vanaf. Dat is waarom je traint. Beter worden is zijn missie. Iedere training weer een stap maken.

Bij groep 2 was het Teide Kruize, keeper bij Gorecht (Haren) die er meer dan terecht met de beker vandoor ging. Teide (van 2002) is sinds december 2016 onderdeel van het keepers talenten team. Toch is het al de 2e keer dat Teide de beker in ontvangst kan nemen. Teide stelt zichzelf tot doel dat hij supergoed wil worden, zoals genoemd op zijn aanmeld formulier. Dat dat geen loze woorden zijn blijkt uit zijn aanwezigheid, inzet en zelfreflectie. Teide laat geen moment onbenut om kritisch naar zichzelf te kijken, de absolute voorwaarde om snel stappen te kunnen maken. Teide is niet alleen gepassioneerd, het lijkt hem ook allemaal bijzonder makkelijk af te gaan. Als we dingen moeilijker maken kan Teide zo zijn grenzen verlegen en schakelt hij door.

Morgen zien we de volgende groep keepers alweer op het veld

Teide Kruize, Gorecht
Vasco Hilverda, Be Quick 1887

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.