Jeugdkeepers TLC uit Leek en SJO BTC uit Beerta eindigen de zomervakantie met een prijs

Afgelopen week beleefden we ons eerste heuse Keeperskamp. 5 Dagen hebben we getraind als een profkeeper op de Esserberg in samenwerking met Voetbalkamp Groningen. Daarover later deze week meer.

De vakantie is voorbij, iedereen gaat maandag weer naar school, keepen is natuurlijk wat ze het liefste doen. Nu de vakanties voorbij zijn zien we dat het veld weer langzaam volstroomt met keepers die willen leren.

Bij groep 1 was het Levi van Bergen die de beker in de tas mee naar Leek nam. Levi keept zijn wedstrijden doorgaans voor vv TLC. Levi was ook de hele week bij het Keeperskamp en heeft daar van maandag tot en met vrijdag hard getraind. Levi besloot de vrijdagtraining ook nog even “mee te pakken”, want hij wil geen moment onbenut laten om weer een stap te maken naar zijn doel. Keepen vindt hij niet alleen maar leuk, hij wil ook nog eens heel erg goed worden. En daarom moet je veel en hard trainen, goed opletten, vragen stellen, en ook nog eens goed naar andere keepers kijken. Want ook daar kun je tenslotte van leren. Toen Levi in juni 2016 voor het eerst het veld op kwam bij ons was hij nog een klein beetje verlegen tussen alle keepers. Inmiddels staat er een zelfverzekerde keeper die steeds beter doorheeft op welke momenten je welke keepershandeling moet uitvoeren om de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk te maken. Levi legde vandaag een enorme focus aan de dag, en dat is enorm knap als je beseft dat hij al 5 dagen training in de benen had.

Bij groep 2 was het Thijs Blaauw uit Beerta die de beker kaapte en mee de auto in nam. De 13 jarige Thijs speelt zijn wedstrijden voor SJO BTC uit Beerta. Thijs is sinds september 2015 al wekelijks op Corpus te vinden. Het mooie aan Thijs is dat hij rustig en bedeesd als Jasper Cillessen over de grasmat beweegt. Goed oplettend en wetend wat hij doet. Een enorme focus en gretigheid aan de dag leggend zien we Thijs week na week stappen maken. We hadden vandaag bij groep 2 ook een gasttrainer op ons midden. De De 9 jarige Casper Roelfsema (keeper van HS 88 O11-1) was de hele week al op het Keeperskamp. Daarna pakte hij ook nog even de training van 16.30 mee en wilde hij ook wel eens weten hoe het was om trainer te zijn. Casper deed erg goed zijn best tijdens zijn rol als trainer. De keepers vonden hem zelfs wel erg kritisch. Maar ja, hij wil dan zelf ook wel heel erg goed worden en eist dat ook van de keepers die hij traint. Natuurlijk staat hij ook op de foto met bekerwinnaar Thijs.

LEVI VAN BERGEN ANDRE WOLFS

THIJS BLAAUW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.