De wil om een betere keeper te worden spat er weer af bij de 2e Keepertraining in Groningen na de zomer

De zomervakantie is nog in volle gang. Het duurt zelfs nog een volle week voordat iedereeen weer naar school gaat. Toch hebben we de tweede keepertraining alweer achter de rug nadat we vorige week weer zijn begonnen. Want de keepers willen goed voorbereid zijn bij de start van het voetbalseizoen. De wil om een betere keeper te worden spatte er dan ook vanaf.

Vragen stellen, luisteren naar de tips van de trainers, soms wat sneller, soms wat meer tijd nemen, ontspannen handen en spanning op de benen. Zo maar een paar dingen die voorbij kwamen.

Natuurlijk is de wisselbeker een gewild item na afloop van de training. Bij groep 1 was het de 8 jarige Duncan Baar (HFC’15) die er snel met de beker vandoor ging. In oktober 2015 kwam de toen 6 jarige Duncan voor het eerst meetrainen. Duncan heeft de afgelopen twee jaar enorme stappen gezet en laat erg goed zien dat hij iets doet met wat hem wordt meegegeven door de trainers. Een keeper in hart en nieren. Iedere training grijpt hij weer aan om zichzelf te verbeteren. Dat hij zich ook nog eens goed staande weet te houden tussen jongens van 1 is alleen maar mooi om te zien. Voor iedereen. In september start Duncan met zijn eerste trainingen bij FC Groningen, en dat maakt ons trots. Zoals iedere stap die gemaakt wordt door de keepers.

Bij groep 2 was het de 14 jarige Ralf Schipper die de beker onder zijn arm meenam naar Nieuw Buinen, waar hij ook wekelijks zijn wedstrijden voor speelt. Ralf kwam voor het eerst meetrainen in februari van dit jaar. Ralf wordt steeds brutaler in het veld en begrijpt steeds beter wat er voor nodig is om beter te worden. 1 Stap kun je makkelijk zetten, wij willen echter iedere week een stap zetten. Ralf laat met zijn inzet en gedrevenheid zien dat hij niet voor niets wekelijks op “Corpus” te vinden is. 

Duncan Baar
Ralf Schipper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.