De ambitie van Bas Loer (FVV) en Vic Boersma (Velocitas 1897) betaalt zich uit

De belangrijkste mensen in het team zijn de keepers. “Zonder goede keeper ken je niet winnen”, zei ooit Cruijff. En zo is het precies. Als een keeper een balletje laat glippen is het een tegendoelpunt, als een spits een foutje maakt wordt er jammer gezegd, er komt wel weer een bal.

De keepers beseffen dat ze hard moeten werken om beter te worden. Ze voelen zelf ook hoe belangrijk ze zijn voor het team. Als ze dan die ene bal pakken waardoor ze de wedstrijd voor hun team kunnen winnen is dat het meest onbeschrijflijk gevoel wat een keeper kan hebben. Met de ZERO van helt veld afstappen maakt ze trots.

De in juni 9 jaar geworden Bas Loer, keept zijn wedstrijden bij FVV uit Foxhol. Bas deed voor het eerst mee met een van onze Keepersdagen. Sinds maart van dit jaar is Bas wekelijks te vinden op de vrijdag tussen de andere talenten.  Ambitie om beter te worden bezit Bas als geen ander, steevast werkt hij aan zijn doel. Beter worden. Hoe Bas beter kan worden heeft hij steeds beter door. Met de goede focus zien we hem inmiddels handelingen op het veld verrichten die hij steeds beter kan en die ook nog eens steeds sneller gaan. De wisselbeker ging dan ook verdient naar Bas Loer.

Bij groep 2 is het ook altijd dringen wie de felbegeerde beker mee naar huis mag nemen. De beker is voor veel keepers ook een mooi middel om hun spaarport te vullen. Opa’s, oma’s, vrienden, familie en de buurt hebben er altijd wel een euro voor over als beloning. Das mooi meegenomen. Vic Boersma, keeper van Velocitas 1897 is een van de keepers die er bij de allereerste training van Keeping the Zero bij was in september 2014. Het is dan ook wel duidelijk waarom de in juli 12 jaar wordende Vic wekelijks op de groene grasmat is te vinden. Doelbewust gaat Vic zijn gang. Waarom  train je bij ons Vic, vroegen we hem. “Duh, om beter te worden natuurlijk” En dat is de spijker op zijn kop. Toen Vic binnenkwam in 2014 speelde hij nog in Velocitas F2 en was nog niet zo lang keeper. Inmiddels heeft Vic zich zo goed ontwikkeld dat hij komend seizoen de groenwitte kleuren van Velocitas mag verdedigen in de D1 (tegenwoordeig O13-1). Als het even niet gaat zoals we willen herpakt Vic zich razendsnel, en dat is waar het om draait. Zorgen dat je het maximale uit jezelf haalt tijdens iedere training en wedstrijd. De wisselbeker ging meer dan terecht naar Vic.

As zondag is de volgende training om 10.30 uur.

Vic Boersma en trainer Jurgen Bruggink
Bas Loer en trainer Germen Bouwman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.