Trainen doe je omdat je beter wilt worden, de keepers van Winsum en Gorecht pakken de beker

Zomaar weer een vrijdag op het biljartlaken op Corpus. De keepers zijn ongeduldig als ze thuis komen van school, want ze willen zo snel mogelijk naar het trainingscomplex. Trainen! Trainen doen de keepers omdat ze beter willen worden.  Van heinde en verre komen de keepers samen met hun ouders met de auto of gewoon lekker met de fiets. Vanaf half 5 gaat het dan eindelijk los.  En het mooi is dat we volgende week de laatste training van dit seizoen hebben, echter, we gaan gewoon door tot de zomervakantie met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Keepers zitten tenslotte nooit stil.

Bij de keepersgroep van 16.30 uur was het Tygo Vellinga, keeper van Winsum JO 11-3, die de beker van zijn trainer Sander Mulder in ontvangst mocht nemen. Tygo kwam nog wat rustig de kat uit de boom kijkend voor het eerst meetrainen in februari. Gretig nam hij alle tips tot zich, we zien inmiddels een keeper op het veld die zijn mannetje staat en ook steeds brutaler wordt. Stap voor stap werkt Tygo naar zijn doel, de beste worden.

Bij de keepersgroep van 18.00 uur was het Teide Kruize, keeper van Gorecht JO15-1, die de beker gretig mee naar huis nam. Hij kreeg de beker overhandigd van trainers Albert Brommer en Chris Weggemans. Je hebt van die keepers waarvan je ziet dat het echte keepers zijn. Teide is er een van dat soort. Met een goede uitstraling doet hij wat hij het liefst doet, met handschoenen op het veld staan. Getipt door zijn trainer kwam ook Teide in februari van dit jaar voor het eerst bij ons trainen. En dat werpt inmiddels zijn vruchten af, want Teide wil de beste worden.

Tygo en Teide zijn hard op weg de komende tijd nog grotere stappen te gaan maken.

Zoals gezegd is volgende week de laatste training van dit seizoen. De bekers zullen dan een eindbestemming krijgen en bij een van de keepers op de slaapkamer belanden. Wie heeft de grootste opkomst gehad, wie heeft goed zijn of haar huiswerk gemaakt, wie heeft andere keepers geholpen beter te worden, wie was goed geconcentreerd en wie stelde de meeste vragen?

Tygo Vellinga en trainer Sander Mulder
Teide Kruize samen met trainers Albert Brommer en Chris Weggemans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.