Keepers duwen elkaar naar een hoger nivo

Iedere week zijn er op vrijdag en zondag ruim 100 Jeugdkeepers met enthousiasme en gedrevenheid aan het trainen. Dat doen ze bij hun club natuurlijk ook. De vrijdag springt er wel uit, dat vinden ze de mooiste training van de week. Heerlijk trainen met keepers van andere clubs.  Door het trainen met verschillende keepers duwen ze elkaar ook nog eens naar een hoger nivo. Je leert van elkaar door goed naar elkaar te kijken, met elkaar te praten tijdens de training, de tips van de trainers mee te nemen en elkaar tips te geven. En dat laatste is een mooie bijkomstigheid waar ook het noodzakelijke leiderschap wordt ontwikkeld. Durf je keepers te helpen in hun ontwikkeling en durf je vragen te stellen?

Natuurlijk trainen de keepers om beter te worden, dat ze gaan nadenken waarom de oefeningen zijn is belangrijk zodat ze dingen gaan herkennen in het veld tijdens wedstrijden. Uiteindelijk gaat het erom dat we als keepers de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk willen maken.

Aan het eind van de training zien de keepers alweer uit naar de wisselbeker. Wie krijgt hem vandaag mee naar huis? Bij de groep keepers van 16.30 uur was het de bij GVAV Rapiditas keepende Sofyan Dafallah. De altijd goedlachse Sofyan, geboren in 2006, werd in juni 2016 lid van het keepers talenten team. Via een Keepersdag is hij zo enthousiast geworden dat hij inmiddels wekelijks op het veld is te vinden om te doen wat hij het leukste vind aan voetballen: keepen natuurlijk.

Bij de groep keepers van 18 uur was het de bij Helpman keepende Las Massen (geboren in 2004) die er met de beker vandoor ging. Lars is al wat langer te vinden op ons trainingsveld. Nadat we in september 2014 besloten keepers op te gaan leiden in de regio was Lars er als de kippen bij. In maart 2015 was Lars voor het eerst op het veld te vinden en laat hij wekelijks zien waarom hij bij ons is. Beter worden! Daarnaast snapt hij goed dat je kritisch moet zijn op jezelf om grote stappen te kunnen blijven maken. Dat Lars liefhebber is is ook wel duidelijk, hij is dan ook aanwezig tijdens ons eerste Keeperskamp in de zomervakantie.

Nog twee weken trainen dit seizoen. Tijdens de laatste training mag iemand de beker zelfs definitief mee naar huis nemen.

Per 1 juni starten we de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, we trainen dus gewoon lekker door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.