Bas Runhart vastgelegd door FC Emmen O15

Wat een prachtig verhaal is dit. Bas Runhart is vastgelegd door FC Emmen en speelt zijn wedstrijden komend seizoen in de O15.

Toen we in 2014 besloten keepers in Groningen op te gaan leiden was het voor ons maar de vraag of er animo was. Just do it, zoals de slogan van Nike is. En zo hebben we het ook gedaan. In september 2014 stonden we met de eerste keepers op het veld. Daartussen zat ook Bas Runhart, keeper van FC Lewenborg. Bas was rustig en gedreven tegelijk, en keepte zijn wedstrijden als eerste jaar D keeper in de D2 van FC Lewenborg.

Gestaag werkte Bas aan zijn ontwikkeling. Trap, afzet, aanvallen, brutaal worden, de baas zijn, organiseren, vangen, vasthouden, duiken. Noem maar op, Bas wilde het allemaal leren.

Nadat we een jaar samen hadden gewerkt schoof Bas door naar de D1 van Lewenborg, de club waar hij van jongs af aan altijd heeft gevoetbald en nog steeds veel komt. Bas maakt stappen, daar waar je even niet kijkt zet Bas een volgende stap. Bijna geruisloos. En zo was het ineens mei 2016 toen Bas klaar was om hogerop te spelen. De 1e jaars C junior stippelde zijn weg uit en besloot zijn kans te pakken bij GVAV Rapiditas. De kweekvijver van talent in Groningen. Bij GVAV belande Bas in de C1 dit seizoen, tegenwoordig de Onder 15 genoemd. Bij GVAV ging zijn ontwikkeling gewoon verder.

Begin oktober 2016 werd Bas toegevoegd aan de selectie van de KNVB onder 14 jaar. Mooi, dacht Bas. Weer een stap. Cambuur had hem gespot tijdens een van zijn wedstrijden en nodigde Bas in december 2016 uit voor een stage bij Cambuur voor het Onder 15 team voor komend seizoen. 

Nadat Bas die stage met volle bevlogenheid afwerkte, werd deze tussentijds nog eens verlengd. FC Emmen had het ook gezien, deze jongeman heeft potentie. Dus werd Bas begin april uitgenodigd voor een stage bij FC Emmen voor het Onder 15 team voor komend seizoen. Bas was immers nog niet vastgelegd. De keepersopleiding van FC Emmen staat er overigens zeer goed op met talenten als Kjell Scherpen (O19), Robin Jalving (O17) en Yme Meijer (O15). 

Vandaag zet Bas een volgende stap. Emmen kiest bewust voor de potentie die ze bij Bas hebben gezien. Bas speelt komend seizoen zijn wedstrijden bij FC Emmen Onder 15!!

Hard voor gewerkt Bas. We zijn trots dat we met Bas hebben mogen werken.

De technische staf wens je heel veel succes. We blijven je volgen. En af en toe natuurlijk  een training met ons meepikken.

Bas Runhart

2 gedachtes over “Bas Runhart vastgelegd door FC Emmen O15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.