Keepersschool Groningen bij Ajax

Het ontwikkelen en opleiden van Jeugdkeepers is van groot belang. Bij de betaald voetbal clubs is dit veelal goed geregeld en ligt er een opleidingsplan hoe en op welke wijze de keepers in de jeugd worden opgeleid. In de huidige tijdsgeest neemt het voetballende gedeelte als keeper een steeds grotere rol in. Dat betekent dat je de manier van opleiden daar ook op dient aan te passen en de kans op tegendoelpunten zo klein mogelijk maakt.

Keepersschool Groningen leidt haar keepers op volgens de filosofie van Ajax. 

Met een 4 koppige delegatie hebben we inmiddels weer een stage achter de rug op De Toekomst en hebben we uitvoerig gesproken met Rene Stam, hoofd keepersopleiding bij Ajax. De club waar ook  eredivisie keepers Sergio Padt (FC Groningen), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Mickey vd Hart (Pec Zwolle) en Warner Hahn (Feyenoord) hun opleiding genoten. Daarnaast zijn de Oranje O19, O16, O15 en O14 tevens Ajax keepers.

Waar leg je de nadruk bij het opleiden? Hoe ga je staan? Waar zijn je handen? Wat is de rode draad in het ontwikkelen van keepers van de jongste jeugd tot de senioren? Wat is jouw rol als coach? Hoe breng je de keepers in situaties waardoor ze in wedstrijden nooit verrast worden en ze dingen simpel herkennen? Zo maar een paar items die we met elkaar hebben gedeeld.

Een mooie opmerking was nog dat alle kunstgrasvelden worden vervangen door gras, waarbij kunstgras er deels in verweven zit. We leiden toch op voor als ze op gras spelen? Dan moeten we ze ook in deze omstandigheden trainen.

De Toekomst
Jeugdkeepers Ajax
De Arena
Ajax Keepers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.