7 jarige jeugdkeeper Duncan Baar naar voetbalschool SC Heerenveen

Keepers zijn leergierig. Ze willen altijd beter worden zodat ze wedstrijden voor hun team kunnen winnen. Want dat willen ze graag, belangrijk zijn voor het elftal. Dat gevoel wat je hebt als je een redding in de laatste minuut maakt waardoor je net gelijk speelt of zelfs wint is onbeschrijflijk. Alleen keepers weten wat we bedoelen.

We schrijven oktober 2015, de toen nog 6 jarige Duncan Baar, rammelde aan het hek op Sportpark Corpus den Hoorn. Hij was keeper bij GVAV Rapiditas en wilde graag lid worden van het keepers talenten team. Bij GVAV zeiden ze dat als hij zich optimaal wilde ontwikkelen hij maar eens naar Keeping the Zero moest gaan. In principe kunnen keepers pas vanaf 7 jaar wekelijks hun specifieke trainingen volgen bij Keepersschool Groningen. Nadat we spraken met Duncan wisten we het zeker, deze jongeman is intrinsiek gemotiveerd om beter te worden. We maakten juist om die reden graag een uitzondering en zo zagen we Duncan wekelijks op het veld.

Duncan keepte zijn wedstrijdjes in GVAV F3, klein van stuk maar hij stond zijn mannetje in de goal. Dit seizoen maakte hij de overstap naar HFC’15 waar Duncan als 7 jarige knul prompt in de O9-1 belande (F1). Daar speelt hij zijn wedstrijden in de hoofdklasse en kan hij zich optimaal ontwikkelen. Dat hij naast zijn clubtrainingen en wekelijkse trainingen bij Keepersschool Groningen ook nog eens op zondag doodleuk naar Zwolle rijdt om daar privé training te krijgen bij Keepersschool Zwolle tekent de gedrevenheid van deze jeugdige doelman.

SC Heerenveen heeft Duncan inmiddels opgepikt, hij wordt opgenomen in de voetbalschool. Prachtig voor Duncan.

De technische staf wenst Duncan vooral heel erg veel plezier.

Duncan Baar, HFC'15
Duncan Baar, HFC’15

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.