Jeugdkeepers uit Groningen houden de bekers in de stad

Nadat de wisselbekers vorige week zijn belandt bij Cas Schipper uit Bierum (Bedum O15-1) en Lucas Mosterman (Helpman O11-1) blijven beide bekers dit keer in de stad. Wekelijks gaan de bekers op reis, vol trots nemen de keepers de beker mee door drie noordelijke provincies.

Vrijdag 10 februari was alweer de 2e training van dit jaar. Tot begin juli verlaten we het trainingsveld niet meer, dat beloofd wat voor de tegenstanders die de keepers gaan treffen. Schier onpasseerbaar zullen de keepers de slogan van Keepersschool Groningen voortdragen. Onze keepers staan in het veld met 1 missie. KEEPING THE ZERO! 

Dat het koud was maakte de keepers natuurlijk niets uit. Met het nodige enthousiasme, ondersteund door het “blauwe” trainerskorps stroomde het veld vol bij de eerste groepen om 16.30, dat herhaalde zich bij het wisselen van de wacht om 18.00 uur. De ouders langs de lijn met een warme kop koffie of een warme chocomelk om de verrichtingen van hun zoon of dichten te aanschouwen. Het plezier spatte er vanaf op het veld.

Bij de Onder 7-Onder 11 groep ging Daan Kooistra er met de beker vandoor. Daan is keeper van Velocitas O11-3. Beter worden begint bij je zelf, de absolute wil om iedere training weer een klein stapje te maken. Daan is al sinds mei 2015 wekelijks bij ons op het veld te vinden. Daan was ook nog eens jarig, de beker was een mooi verjaardagscadeau.

Bij de Onder12-Onder 19 keepers was het Bas Runhart die de beker onder zijn armen mee naar huis nam. Bas is keeper van GVAV Onder 15-1. Dat Bas beter wil worden is wel duidelijk, sinds de start van onze trainingen in 2014 is hij wekelijks op het veld te vinden, ergens tussen de palen. Zo hebben we hem zien groeien van een rustige E keeper naar inmiddels een C keeper met bravoure. Bij Cambuur kennen ze Bas inmiddels ook, zijn stage is net verlengd. Ook dat is een mooie beloning voor de onverzettelijkheid van Bas en zijn missie. Beter worden! Wie weet, wordt zijn FC Groningen shirt omgeruild voor een shirt van Cambuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.