Jeugdkeepers HFC’15 en Opende met de bekers de winterstop in

Vrijdag 9 december sloten we de trainingen af van de eerste seizoenshelft. Sinds 1 juni hebben we met veel energie en plezier met elkaar getraind. De komende weken genieten we van familie en laten we het voetbal even voor wat het is om ons op te laden voor de 2e seizoenshelft. De 2e seizoenshelft starten we op vrijdag 3 februari.

Natuurlijk werd er weer fanatiek getraind door de keepers. De keepers die de beker vandaag mee naar huis konden nemen hadden geluk, tot de volgende training mogen ze de beker houden. Dat zal vast mooi staan onder de kerstboom.

Bij de Onder 7 – Onder 11 keepers wordt wekelijks gewerkt om beter te worden. Dat zie je dan ook terug in de intrinsieke motivatie. De keepers die structureel hun huiswerk hebben gemaakt vielen daarom in de prijzen. Zo zijn het Aaron Wanki (Lycurgus), Julian Bruins (HFC ’15) en Daan Kooistra (Velocitas 1897) die niet alleen op het veld laten zien dat ze beter willen worden maar dat ook laten zien in het maken van hun huiswerk. Kritisch als ze zijn op hun eigen spel en met de absolute wil om beter te worden.  Zij hadden hun huiswerk het meest gemaakt en laten daarmee zien dat de wil om beter te worden nog belangrijker is dan talent.

Yoran Nienhuis ging er terecht met de wisselbokaal vandoor. Ook Yoran laat zien dat hij graag wil door (soms met hele boekwerken) zijn huiswerk te maken. Daarnaast heeft hij plezier in wat hij doet en zie je zijn zelfvertrouwen groeien. De ontwikkeling is het waar het allemaal om draait, en die is absoluut aanwezig.

Bij de Onder 12 – Onder 19 keepers was het Tope Obieri van Dijk (wat een prachtige naam), keeper van vv Opende, die er met de beker snel vandoor ging. Gretig als hij is was hij er zo snel met de beker vandoor dat een foto niet meer gemaakt kon worden :). Dat is thuis alsnog gelukt.

Tope laat dan ook geen moment onbenut om beter te worden, maakt zijn huiswerk en als hij een keer niet kan trainen meld hij zich af met de tekst “helaas kan ik de prachtige training niet meemaken”. De ambitie die Tope laat zien is prachtig voor de trainers.


img_5357
Julian Bruins (HFC’15), Yoran Nienhuis (HFC’15), Aaron Wanki (Lycurgus) en Daan Kooistra (Velocitas 1897)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.