Talentontwikkeling begint bij intrinsieke motivatie 

Keepers. Je kent ze wel. Er is er maar 1 van in een elftal. En ze mogen als enige de bal in de handen pakken. Ze hebben nummer 1 Logisch. Want ze willen altijd de beste zijn.

De 90 jeugdkeepers die wekelijks trainen op het Topsportcomplex Corpus den Hoorn in Groningen begrijpen dat beter worden start bijnde absolute wil om beter te worden. Je ontwikkelt je talent vanuit jezelf. Hoe graag wil ik beter worden?

De wisselbeker voor Talentontwikkeling en talebtstimulering is wat dat betreft een mooie afspiegeling van de wil om beter te worden.

Bij de F en E keepers ging Hindri Dekker, keeper van Veendam 1894, er met de Wisselbokaal vandoor. Hindri wil graag beter worden, zelfs met een blessure aan zijn hak wilde hij toch trainen. Voetbalschoenen kon hij echter niet aan. Dat was te pijnlijk. Dan maar op gymschoenen had Hindri bedacht, want hij wilde trainen om beter te worden.

Bij de D keepers en hoger ging Nena Liza Heynis, keepster van Poolster, er met de Wisselbokaal vandoor. Nena houdt zich als enig meisje prima staande tussen alle keepers. Fanatiek investeert ze in zichzelf en focust zich op haar ontwikkeling. Winnaars worden niet gemaakt. Je bent een winnaar of niet. Nena bewijst dat ze een winnaar is.
 

Hindri Dekker
  
Nena Liza Heynis en trainer Robert Eimers
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.