Sedoc Voetbalschool en Keepersschool Groningen slaan handen ineen.

Keepersschool Groningen “Keeping the Zero” is sinds september 2014 actief met het trainen en begeleiden van jeugdige keeperstalenten vanaf 7 jaar. De Sedoc Voetbalschool is ook actief in Groningen sinds dezelfde periode. “Keeping the Zero” kiest voor samenwerking met Valery Sedoc van de Voetbalschool waarbij de jeugdkeepers periodiek in het seizoen specifieke loop- en techniektraining zullen krijgen. “Op deze manier maken we de jeugdige keepers nog duidelijker wat het belang is van goed voetenwerk en coördinatie en de winst die je daarmee als keeper kunt behalen. Ons programma om de keepers beter te maken wordt daardoor nog breder”, aldus Andre Wolfs. Volgens Valery Sedoc zullen door deze samenwerking ook de voetballers profijt hebben van de Voetbalschool. De spelers kunnen hierdoor nog specifieker en gerichter trainen.

Valery Sedoc en Andre Wolfs
Valery Sedoc en Andre Wolfs
De Sedoc Voetbalschool is voor talentvolle voetballers waarbij het accent ligt op techniek en looptraining. Valery Sedoc, eigenaar van de Sedoc Voetbalschool, komt uit een echte atletiekfamilie. Zijn vader is meervoudig Nederlands kampioen verspringen en hink – stap springen. Ook de broers van Valery (Gregory, Jermaine en Randy) zijn atleten. In 2007 werden zij met zijn vieren Nederlands kampioen estafette op de 4 x 100 meter. Deze prestatie is ook opgenomen in het Guiness Book of Records.

Daarnaast heeft Valery een verleden als profvoetballer. Groot geworden en zichzelf ontwikkeld in de jeugd van AJAX en Omniworld (Almere) maakte hij in 2004 zijn debuut bij FC Groningen waar hij 5 jaar speelde.