Velocitas biedt haar jeugdkeepers de mogelijkheid zich te ontwikkelen bij Keepersschool Groningen

Velocitas 1897 uit Groningen en Keepersschool Groningen gaan samenwerken met ingang van 1 juni 2015 en biedt de jeugdkeepers die zich verder willen ontwikkelen die mogelijkheid bij de Keepersschool van Andre Wolfs.

 

Menno Kramer & Andre Wolfs
 

Velocitas 1897 timmert aan de weg. Het nieuwbakken jeugdbestuur leidt de leden op voor het vlaggeschip van de ruim honderdjarige club. Jeugdvoorzitter Menno Kramer : “We kijken optimistisch naar de toekomst, de club groeit en daarmee ook onze ambitie. We willen niet alleen spelers binden maar ook de trainers. Een aantal trainers volgt momenteel TC2 en verbindt zich voor langere tijd aan de club. Lange termijn is belangrijker dan korte termijn, vult Dennie Oosterbaan (Hoofd technische zaken jeugd) aan. De spelers leiden we goed op, ook door vanaf komend seizoen gebruik te maken van VTON”.

De keepers zijn en blijven altijd het kind van de rekening. Dennie : “De keepers mogen natuurlijk niet achterblijven als het gaat om ontwikkeling. Het is erg lastig een goede keepertrainer voor de jeugd te vinden die zich ook nog eens voor een langere termijn kan binden aan de club. Het zijn vaak clubgenoten die het trainen van de keepers uit liefde doen. Sinds de start van de Keepersschool aan de andere kant van de snelweg op Corpus, zijn een aantal keepers van ons uit eigen beweging al lid geworden van de Keepersschool. Wij zien als trainers en jeugdbestuur dat de keepers met sprongen vooruit gaan. Dat is wat wij graag zien. Met de ingezette koers van Keepersschool Groningen door het hele seizoen te trainen, het volgsysteem en het opleiden volgens de Ajax filosofie is dit de best denkbare oplossing voor de korte en lange termijn. Zo hebben we een structurele oplossing voor wat vaak als sluitpost wordt gezien, en bieden we iedere jeugdkeeper de mogelijkheid zich optimaal te kunnen ontwikkelen, dus niet alleen de selectiekeepers”.

Keepers die lid zijn van Velocitas en die zelf beter willen worden melden zich vanzelf, wij stimuleren dat door een deel van de opleidingsvergoeding voor onze rekening te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.