De week staat bol van de keeperstrainingen in het Noorden

Iedere week staan we met ruim 170 keepers op het veld. Op dinsdag in Assen en op vrijdag en zondag in Groningen. Allemaal gedreven keepers en trainers. Beter worden is wat de keepers stuk voor stuk graag willen. De ontwikkeling en het plezier staan centraal.

Op dinsdag 21 maart bij de keeperstraining in Assen ging de beker met de bij Achilles 1894 spelende Finn Wachtmeester mee naar huis. Hij is geboren in 2013. Dat hij een knaap is om te volgen is wel duidelijk. Wat beleefd Finn een plezier aan de trainingen. Iedere dinsdag is hij dan ook altijd op de training aanwezig. Nooit afwezig, en dat kenmerkt zijn drive. Wat hij op het veld laat zien gaat ook steeds beter. En dat is een logisch gevolg van zijn aanwezigheid en oplettendheid.

Finn Wachtmeester

De tweede beker ging wederom naar de bij HZVV keepende Dylan Wesseling. Dit is een doelman zoals je ze graag op het veld hebt tijdens de training. Doet altijd zijn uiterste best en luistert goed naar de dingen die we hem meegeven tijdens de training. Dat beter worden uit jezelf moet komen snapt Dylan wel. Dat hij focus heeft is ook wel duidelijk. Uiteindelijk gaat het er om dat je de vertaalslag kunt maken van de training naar de wedstrijd. Maar ook andersom. Dylan laat zien dat hij echt graag beter wil worden. Niet voor niets is hij aangesloten bij het keepers talententeam van Keeping the Zero in Assen. Hij moet geprikkeld en uitgedaagd worden. En juist die dingen reiken we hem aan. Met een dosis plezier.

Dylan Wesseling

De eerste beker op de keeperstraining in Groningen op vrijdag 24 maart was een prooi voor een GVAV keeper. Sven van Baren luidt zijn naam. Geboren in 2012 laat hij in korte tijd zien dat hij goed oplet. En dat hij toepast wat hem wordt gezegd. Beter worden. Beter en beter worden. Daarom volgt hij de keeperstraining in Groningen. Sven doet er iedere week een schepje bovenop. En dat zien we graag. We zijn niet tevreden met een redding. We zijn pas tevreden als de bal van ons is en we de baas zijn in iedere situatie.

Sven van Baren

De tweede beker op vrijdag 24 maart ging naar de bij Actief uit Eelde Paterswolde spelende Nieck Wilmink. Deze goalie zien we al een tijd. Geboren in 2008 is hij er iedere week met plezier. De groepssamenstelling is ook echt fantastisch. Al een tijd lang traint hij met inmiddels vrienden. En al deze keepers zijn stuk voor stuk diamanten. Wat een klasbakken. En deze keepers maken elkaar echt beter. Ze coachen elkaar en lachen ook samen. Soms wordt een trainer op de hak genomen en dan volgt er weer een wereldredding. Het is geweldig trainen met Nieck.

Nieck Wilmink

Zondag sluiten we de week altijd af. Of starten we hem op. Net hoe je er naar kijkt. Zondag 26 maart was weer een heerlijke trainingsdag. De bij Scheemda woonachtige Maireen Nap pakte de beker onder haar arm. Geboren in 2011. We zien sinds de winterbreak. Maar man, wat is het mooi om met talenten te mogen werken. Maireen is een keepster die echt altijd haar best doet en er ook altijd is. Enorm leergierig vindt ze steeds beter haar plek tussen de andere keepers. Zo manoeuvreert ze snel in haar doelgebied om alle ballen te kunnen pareren. Dat niet alles vlekkeloos gaat is inherent aan de leeftijd en jeugdvoetbal. Dat ze talent heeft is wel helder.

Maireen Nap

En dan de laatste beker. De bij GVAV keepende Saliou Mbaye pakte hem vol trots. Nog niet zo lang bij ons, maar hij laat enorm goede dingen zien. Dat leidt tot verdere ontwikkeling als we hem verder kunnen kneden en op kunnen leiden. Rustig zijn, reageren als het nodig is en sober keepen. Dat is de kunst. En dat is nog best lastig. Saliou wil graag de beste worden, en dus slaan we samen dat traject in.

Saliou Mbaye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.