Iedere keeperstraining leg je de nadruk op iets anders

Het opleiden en ontwikkelen van keepers vergt veel voorbereiding, oefenen op het veld, spelen van wedstrijden, analyseren, beelden bekijken en daar weer op inhaken. Zo doen we het met de ruim 150 keepers waar we iedere week mee op het veld staan in Groningen en Assen.

Deze week staat er een mooi thema op het programma. Dit maakt het keepen ook zo leuk. We vinden altijd wel iets om de aandacht op te vestigen. Zo gebruiken we dit soort momenten deze week.


Bij de eerste trainingsgroepen op vrijdag 21 oktober was het de in 2014 geboren Stijn de Vries die er met de beker vandoor ging. Hij vindt het allemaal nog best wel moeilijk. Opletten, warmlopen en steeds maar weer een bal proberen te pakken. En dat moet ook nog allemaal zo snel mogelijk. Maar we helpen Stijn natuurlijk. En zo zie je dat er iets ontstaat. Als je echt graag wilt, dan wordt je beter. En het is een mooie stimulans voor de bij GRC Groningen keepende Stijn.

De 2e beker van 21 oktober ging naar de in 2008 geboren Nieck Wilmink. Hij speelt bij Actief in Eelde Paterswolde. Deze man kan er wat van hoor. Het is altijd lachen op de training met hem. Maar kei serieus als het nodig is. Zijn ontwikkeling is met sprongen vooruitgegaan. En dat is nog lang niet ten einde. Hij leert snel, en dat zorgt er dan ook voor dat zijn keepershandelingen ook steeds beter en sneller worden.

Op zondag 23 oktober won Thijmen Nieborg de beker voor de 2e keer in korte tijd. Simpelweg omdat hij het goed doet. Helemaal gezien de omstandigheden. Als je moeder ziek is dan denk je daar vaak aan. Thijmen wil echter zo graag keepen dat hij niet over wil slaan. En dat is een goede eigenschap. Sporten ontspant tenslotte ook nog eens. Een mooie en goede verdienste voor Thijmen. En met zijn moeder komt alles hopelijk snel weer goed.

De 2e beker van 23 oktober ging naar de in 2010 geboren Casper Borghardt. Hij speelt bij Be Quick 1887. Casper wil echt heel graag beter worden. En dat belemmert je dan wel eens in je eigen proces. Plezier als basis voor de ontwikkeling. En dat proberen we iedereen bij te brengen. Lachen op het veld als Onana. Casper snapt wat we willen, en wij snappen wat Casper wil. Zo komen we samen tot iets heel erg moois.

Op vrijdag 28 oktober was het weer genieten tijdens de trainingen. Het weer was ook nog eens heerlijk zacht voor de tijd van het jaar. De in 2010 geboren Daan Schmaal pakte de beker. Echt meer dan terecht. In het blok, de ruimtes klein maken en agressief op de bal waren zaken waarin hij echt uitblonk. Daan speelt bij Helpman. Met deze passie en inzet zal de ontwikkeling van Daan nog veel verder gaan.

En dan, ja. Deze in 2008 geboren knaap pakte ook een beker. Nick van Tricht is zijn naam. Hij speelt bij Drachtster Boys. Nick zien we al jaren. En dat zijn keepershandelingen dan steeds beter en sneller worden is logisch. Want we trainen hard. Echt keihard. We zitten hem op zijn nek. En dat is alleen maar goed. Beter worden is keepers uitpersen. Steeds maar weer verder het beste uit ze willen halen. Bij Nick doen we dat ook. En dat gaat altijd gepaard met een lach.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.