Iedere keeper wil beter worden, het weekend staat bol van keepersontwikkeling

Tijdens de trainingen staat de opleidingen van de keepers centraal bij Keeping the ZERO. Zo leiden we al sinds 2014 keepers op. Veel keepers zijn gescout en hebben hun weg gevonden naar een betaald voetbalclub. Zo zijn Casper Roelfsema (2008) en Merlijn van der Veen (2007) een aantal jaren geleden vertrokken naar FC Groningen en Cambuur. Deze talenten werken aan hun leiderschap door de keepers coaches te ondersteunen tijdens de trainingen.

Tijdens de trainingen van 2 en 4 september j.l. werd er ook weer hard getraind. De ontwikkeling van iedere keeper houden we tegen het licht. Daarvoor hebben we ook nog eens de ontwikkelgesprekken waar iedere keeper zich voor kan aanmelden. De eerste beker van het weekend ging naar Luca Stavast (2014). Hij keept bij HFC 15 uit Groningen. Lucas is al snel, behendig en lichtvoetig. Hij beschikt al over een flinke dosis lef en is ook nog eens enorm leergierig. Zijn ontwikkeling gaat dan ook in een mooie lijn omhoog.

Luca Stavast, HFC 15

De 2e beker van 2 september ging naar de in 2009 geboren Ivar Brons (Veendam 1894). Dit is er ook eentje hoor. Hij is alert, en dat is nog zacht uitgedrukt. Zijn handelingssnelheid is hoog, en hij pakt ballen die je niet voor mogelijk houdt. Het is wachten op de volgende stappen van Ivar, want dat hij beter en beter wordt is overduidelijk.

Ivar Brons, Veendam 1894

De eerste beker van zondag 4 september ging naar Gijs Brinkman (2010) van vv Glimmen. We zien hem al een tijd en dat is te zien ook. Met een bak plezier staat hij op het veld, zijn ontwikkeling is een logisch gevolg van zijn aanwezigheid. Hij pakt het serieus aan, ook dat is een voorwaarde. Hij traint altijd scherp. En dus maakt Gijs stappen.

Gijs Brinkman, Glimmen

De laatste beker ging naar de in 2005 geboren Thome Verpaalen. Hij speelt bij Be Quick 1887. Toen we in 2014 begonnen met onze keepersopleiding was hij er als de kippen bij. Inmiddels heeft hij zich enorm opgewerkt en doorontwikkeld. Thome is een boomlange keeper geworden die er staat. Een echte liefhebber die niet is weg te denken uit het talententeam van Keeping the Zero.

De volgende trainingen zijn op:

  • Vrijdag 9 september
  • Vrijdag 11 september
Thome Verpaalen, Be Quick 1887

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.